Discussie: Beeldstoring: Groen beeld
Los bericht bekijken
  #139  
Oud 30 september 2009, 09:46
phuis's schermafbeelding
phuis phuis is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 30 september 2009
Locatie: Den Haag Ypenburg, Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 plus
DTV: Humax 5050c
Berichten: 2
Standaard

Ik heb een gloednieuwe Philips 42pfl7404h/12 TV en heb helaas ook last van het groene beeld probleem.
Ik heb nog de laatste firmware van de TV geinstalleerd, maar dat maakt niet uit.

Vaak begint het met een goed leesbare menubalk met daarachter een flikkerend groen beeld. Vervolgens springt het beeld op groen en is er niet meer vanaf te komen (heeft misschien met SD/HD te maken? ik zap dan wat rond in de hoop dat het goedkomt, zal nog eens testen).

Ik kom er tot nu toe vanaf door eerst de tv op HDMI 1 te zetten en vervolgens de Humax aan te zetten. Het werkt alleen als ie 'Boot' weergeeft op de display van de Humax. Op stand-by en gelijk weer aan helpt nooit.
Na 1 of 2 keer uit de 'diepe stand-by' krijg ik weer normaal beeld (tot nu toe).

Als ie aan het opnemen is, gaat de Humax niet in die diepere stand-by en krijg ik het groene beeld pas weg nadat ik de opname heb onderbroken (door het apparaat echt uit te schakelen met de aan/uit knop op de achterkant).

Een lastig en onbetrouwbaar product op deze manier. Ik adviseer m'n vriendin al om maar weer naar de analoge tv te kijken als ie weer eens niet werkt.
Ik hoop echt dat Humax dit probleem met de nieuwe firmware update oplost, ander breng ik 'm weer terug en wacht op een product van een concurrent. En hopelijk kunnen ze er dan gelijk voor zorgen dat ie beter reageert op de afstandsbediening. Het wordt met al die 'ongemakkelijkheden' wel erg moeilijk om de Humax thuis te verantwoorden.

Aangezien de menu's vaak nog wel goed zichtbaar zijn met daarachter een flikkerend groen beeld, lijkt het me sterk dat het aan de Philips TV ligt. Verder heb ik geen problemen met andere apparaten met een HDMI aansluiting op deze TV. Dit lijkt dus toch echt op falen van de Humax bak.