Discussie: Status CI+ CAM's
Los bericht bekijken
  #80  
Oud 29 september 2009, 20:10
Sjoop1985's schermafbeelding
Sjoop1985 Sjoop1985 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2009
Locatie: Linne (Limburg)/@Home
Ziggo Internet: Alles in Eén Plus, Cisco modem
DTV: Sony Bravia KDL-40NX720 + Ziggo SMiT CI+ CAM & Humax iHDR 5200c
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Robus Bekijk bericht
Dat zou betekenen dat Sony (en niet Ziggo) de presentatie van de melding dus zou kunnen beïnvloeden/verbeteren in bv een firmware update?
Voor de gewone man of vrouw is het voldoende dat je een progress indicator toont: hoelang moet ik nog wachten. Waarop (authenticatie) je moet wachten is veel meer van belang in het geval er iets fout gaat.
Niet alleen Sony, ook de andere fabrikanten. En om die statusbalk ergens op te baseren zou de CAM dan weer info naar de TV moeten sturen over de voortgang. Ik denk dat dat voor zowel Neotion en SMiT als voor de TVfabrikanten te veel werk is voor een venstertje dat maar een paar seconden in beeld is. Het is veel makkelijker om berichten van de CAM in dezelfde layout te tonen als de rest van de interface, in plaats van speciaal daarvoor een heel arsenaal aan vormgeving en logootjes voor uit de kast te trekken. Ik denk dat je niet moet onderschatten hoeveel werk je vraagt van alle partijen (Ziggo uitgezonderd, die hoeven niets te doen, het ligt bij de fabrikanten van de hardware) voor zoiets onbenulligs.
Met citaat reageren