Los bericht bekijken
  #6  
Oud 28 september 2009, 19:51
Window's schermafbeelding
Window Window is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 september 2009
Locatie: Velsen/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1, Scientific Atlanta Webstar
Berichten: 2
Standaard

Bedankt voor jullie reacties.

De truc met de stekkers - 20 seconden de modem en de router los, dan de modem, en daarna de router er weer in - wilde niet werken. Ik weet dat de grens 20 sec moet zijn, maar toen dat niet werkte ging ik aan mezelf twijfelen en verhoogde ik de tijd naar 2 minuten. Maar ook dat werkte dus niet. Ook niet als ik alleen de router spanningsloos maak, terwijl ik dacht dat dat hetzelfde was als het resetknopje indrukken.

De naam van de router had ik al aangepast, aangezien ik in een flatgebouw woon zijn er redelijk veel mensen met dezelfde SSID's: default, linksys, Sitecom... Ze bleken ook allemaal op ongeveer hetzelfde kanaal uit te zenden, namelijk 6 of 11. Mijn router kiest zelf ook steeds 11, dus ik had hem vanmorgen toen ik wederom internetloos was uiteindelijk ingesteld op 3. (Via de desktop, want via de draadloze verbinding kon ik er natuurlijk niet in.) Dat werkte voor het probleem dat zich vanochtend voordeed. ("Waiting for network...")

Wat betreft het veranderen van de MAC-adressen:
1. Veel laptops maken gebruik van mijn netwerk. Dan moet ik dat dus voor al die laptops steeds instellen? En de desktop dan? En hoe doe ik dat?
2. Ik ben met m'n laptop op allerlei plekken en kom dus gemiddeld op zo'n vier tot acht verschillende netwerken per week. Mac-clonen heeft geen gevolgen daarvoor?
3. Waarom zou dit het probleem zijn? Het probleem doet zich minder lang voor dan dat wij de router hebben. Heeft Ziggo iets aangepast waardoor dat nu nodig is? En waarom dan?

Edit: Jouw reactie kwam toen ik ook aan het tikken was, Isis. Dat zou ik wel kunnen doen, alleen weet ik nooit wanneer de verbinding wegvalt. Het is altijd ongeveer een week - niet regelmatig genoeg om vier draadloze internetters te benadelen, eigenlijk.
Andere gesprekken met Ziggo hebben echter wel twee dingen opgeleverd:
- Met de modem is wel vaker iets 'raars' aan de hand; ze kunnen zien dat er iets stoort of dat de verbinding minder dan optimaal is, maar ze weten niet waarom. Alleen tegen de tijd dat de monteur kan komen (meestal een paar dagen tot een week) is het probleem verholpen, en zien ze geen problemen, dus geen monteur.
- Alle thuishelpprotocollen die ik van Ziggo krijg, betekenen dat ik moet ophangen met de klantenservice en later moet terugbellen. Dan moet het proces min of meer opnieuw omdat zij ook moeten controleren wat hun collega al heeft gecontroleerd...De conclusie is dan vaak ofwel dat het aan mij/mijn router ligt, ofwel dat er een monteur moet komen, ofwel dat er iets onverklaarbaars is met de modem. Een nieuwe modem sturen vonden ze geenszins een optie, totdat er een monteur was komen kijken...

Nogmaals bedankt voor het meedenken, en meer suggesties zijn van harte welkom.

Laatst gewijzigd door Window; 28 september 2009 om 20:00