Los bericht bekijken
  #2  
Oud 28 september 2009, 19:16
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door om1 Bekijk bericht
Hoi,

zit hier met en "interessant" probleem. Ik heb A-i-1 extra met 2 telefoonlijnen, met nummers A en B. Door omstandigheden wil ik eigenlijk van de extra lijn af, maar nummer B, dat op de 2e lijn zit behouden. Via de website kan dat niet (je kan alleen de extra lijn (met nummer B) opzeggen, en het antwoord op een vraag via het contact formulier bevestigde dat je alleen de 2e lijn kan opzeggen.

Ik ben niet echt tevreden met dit antwoord en vraag ik me af of er misschien toch een mogelijkheid is. Is er iemand met kennis van de achterliggende systemen die misschien weet of ik de situatie kan bereiken, waarbij ik 1 telefoonlijn overhou met nummer B?

Wellicht is er een administratieve truuk mogelijk waardoor de twee nummers verwisselen zodat nummer B op lijn 1 en nummer A op lijn 2 terechtkomt. Daarnou zou ik dan lijn 2 kunnen opzeggen...
Ik weet niet of het systeem van Ziggo het kan, daarmee ben ik niet bekend, maar ben wel enigzins bekend met het systeem van een van de concurrenten, en bij hun (en hun systeem) was het mogelijk om een dergelijke truc uit te halen.

Ik zal er gelijk wel de notitie bijplaatsen dat het zeer omslachtig was, en een zeker risico met zich mee bracht. Ergens een klein foutje tijdens het proces hield in dat beide nummers losgekoppeld werden. En als het dan een geporteerd KPN nummer betreft gaat deze onherroepelijk terug naar KPN.

Maar nogmaals, dit was een ander provider dan Ziggo, met ongetwijfeld andere systemen voor dergelijke processen, wellicht dat het bij Ziggo makkelijker kan en mogelijk is.
__________________