Los bericht bekijken
  #11  
Oud 28 september 2009, 13:17
Henk2304's schermafbeelding
Henk2304 Henk2304 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: Emmeloord
DTV: Samsung LE32C350 met Ziggo CI+ CAM (Smit); Samsung SMT-C7140; Samsung UE46C6000 met KPN iTV
Berichten: 532
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Samnl Bekijk bericht
Dit probleem heb ik nu ook ruim een week. Ik heb alleen nooit beeld gehad (behalve bij geen gebruik CAM, dan heb ik NED 1 HD, ziggo kanalen). Heb 3 CAM's geprobeerd dus het beste kan ik nu contact opnemen met Sony?
Dat denk ik niet. Volgens het consumentenrecht moet je altijd eerst contact opnemen met de leverancier waar de de TV gekocht hebt. Daarmee heb je een overeenkomst en die is veantwoordelijk voor afhandeling van garantiezaken. Het kan zijn dat de winkelier zich verschuilt achter de fabrikant maar juridisch is dat onjuist. Ook als de fabrieksgarantietermijn is verlopen heb je altijd nog recht op zgn. wettelijke garantie die ondermeer kijkt naar de verwachte levensduur van een product (daar zijn min of meer vaste richtlijnen voor) en op basis daarvan een percentage geeft waarvoor de leverancier (dus niet de fabrikant) nog aansprakelijk is voor geleden schade. Wettelijke garantie gaat in Nederland (en in Europa) altijd boven fabrieksgarantie maar voor de wettelijke garantie kun je alleen bij je leverancier terrecht en dus niet bij de fabrikant. Op de website van ondermeer de Consumentenbond is hier meer over te lezen.
Dus bij een storing eerst naar de leverancier, als die er voor kiest het toestel door te sturen is dat zijn keuze. Na afloop van de fabrieksgarantie is de leverancier dus vaak nog aansprakelijk voor althans een deel van de kosten.
__________________
L8r, Henk