Los bericht bekijken
  #1  
Oud 28 september 2009, 00:17
Window's schermafbeelding
Window Window is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 september 2009
Locatie: Velsen/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1, Scientific Atlanta Webstar
Berichten: 2
Standaard Wel verbinding met router, geen internet

Wellicht een probleem dat al vaker langs is gekomen, maar ik zie door de bomen het bos niet meer.

Jarenlang probleemloos geinternet bij Multikabel. Het laatste jaar bij Ziggo niet meer zo. Het nieuwste probleem is als volgt:

In huis hebben we op de modem die we van Ziggo hebben gekregen (Webstar staat erop, Scientific Atlanta volgens mij) een Asus WL500g router aangesloten. De router heeft een bedraade verbinding met een desktop computer (Vista), en verder draadloze verbindingen met diverse laptops (XP).

Eens in de week valt de afgelopen maand het internet uit. De laptops geven dan aan 'gewoon' verbinding te hebben (Speed 54.0 Mbps, signaalsterkte uitstekend, status is ook verbonden) en de desktop geeft iets als 'local only' aan. Ik begreep hieruit dat er dan wel verbinding is met de router, maar dat de router niet verbonden is met de modem.

Mijn eerste reactie is altijd om zowel de router als de modem te resetten. Even stekkertjes er twee minuten uit en dan er weer in. De laatste maand lost dit het probleem niet op.

Als je rechtstreeks de modem aansluit op een willekeurige computer, is er soms wel een verbinding, en soms niet. In alle gevallen lijkt Windows XP in elk geval geen problemen te zien: hun repairfunctie denkt dat alles in orde is. Op de desktop met Vista weet ik niet uit m'n hoofd of dat zo is.

Het enige wat lijkt te helpen, is 't hard resetten van de router, dus achterop de router op de resetknop drukken en vervolgens beveiliging e.d. opnieuw instellen. En daarbij natuurlijk weer de stekkertruc met de modem.

Deze router hebben we al een tijdje (het is wel niet het nieuwste apparaat, maar toch nog steeds niet de minste, dacht ik) en nooit eerder problemen gehad. Wat is hier aan de hand? En is er een manier om weer internet te hebben (en belangrijker: te houden) zonder steeds alles opnieuw te moeten instellen?

Ik had Ziggo wel gebeld, en 't enige wat zij ter oplossing aanboden was een upgrade naar een zakelijk abonnement - wat mijns inziens echt totaal niets met het probleem te maken kon hebben - en 'eh, ja, wij weten het ook niet, mevrouw, maar wij vinden het wel heel jammer'. (Tevens gaven ze toe dat Ziggo bewust klagen moeilijk maakt door alleen klachten die per e-mail worden gestuurd formeel behandelen. Lekker, als je geen internet hebt. Maar dat terzijde.)

Maar wiens 'schuld' is dit? Hoe komt 't, hoe fix ik 't?

Alvast bedankt!

Edit: Goed, had ik gisteravond het internet weer aan de praat, kan ik vandaag alleen op m'n eigen router via de desktop. Op de laptops krijg ik 'waiting for network connection', en dan verdwijnt na een tijd die melding weer, zonder verbinding te maken. Wat nu weer?

Laatst gewijzigd door Window; 28 september 2009 om 07:06