Los bericht bekijken
  #1  
Oud 27 september 2009, 16:35
whats85's schermafbeelding
whats85 whats85 is offline
Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2009
Locatie: Den Haag / Casema
Berichten: 69
Standaard BBC maakt van Olympische Spelen 2012 een tv-feestje

De Engelse BBC wil bij de Olympische Spelen in Londen alles uit de kast halen op technisch gebied. In 2012 zullen de Spelen in zowel 3D worden opgenomen als in Super HD - ook al is nu nog lang niet bekend hoe deze formaten tegen die tijd zijn ingeburgerd in de huiskamer.

De reden voor deze vooruitstrevendheid lijkt geen bijzonder commerciële achtergronden te hebben, maar met bedoeld om als showcase te gebruiken voor wat mogelijk is op het gebied van digitale tv.
De Engelse publieke omroep BBC zoekt het randje op van wat technisch mogelijk is op televisie. Tijdens de Olympische Spelen in 2012 wil het veel sporten in 3D gaan opnemen, zelfs als er nog maar weinig tv’s zij die daarmee overweg kunnen. Sony en Panasonic beloven wel 3d tv’s op de markt te brengen in 2010, maar dat wil nog niet zeggen dat iedereen twee jaar later zo’n televisie heeft.

Roger Mosey - verantwoordelijk voor verslaggeving van de Spelen op tv - praatte op de IBC in Amsterdam ook over het ’super high definitie’ (Super HD) voor de Olympische Spelen. Super HD heeft een resolutie van 7680×4320 pixels, 4 x zoveel als Full HD. Mosey geeft ook bij deze techniek aan dat hij niet verwacht dat een SuperHD televisie in je huiskamer zal staan. Maar er zullen dan wel een aantal camera’s en beeldschermen die in staat zijn om “een voorproefje voor wat komen gaat” te geven - en daardoor mensen aan het denken zetten over de creatieve mogelijkheden in de toekomst.

“Zowel 3D als super HD geven op het moment vragen en uitdagingen, maar nog geen oplossingen”, zegt Mosey. Lees Mosey’s blik op de huidige digitale ontwikkelingen op zijn weblog bij de BBC. (http://www.bbc.co.uk/blogs/rogermose...ursday_at.html)


Bron: http://www.avblog.nl/