Los bericht bekijken
  #74  
Oud 27 september 2009, 13:31
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect Max & Play Complete / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.186
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vijver Bekijk bericht
Het enige dat haaks op deze veronderstelling staat, is Ed's vaststelling dat browsen tijden downloaden voor geen meter gaat. In die zin is het Qos verhaal apart.
Zelf heb ik bij browsen tijdens downloaden niet echt wat gemerkt van een vertraging, maar dan moet ik ook er bij zeggen dat ik daar niet echt op gelet heb. Zal ik als ik weer wat binnenhaal eens wel doen. (alhoewel het feit dat het me niet opvalt al genoeg zou moeten zijn, meestal pik ik verschillen in situaties wel op.)

Vanochtend is de hoogste waarde die ik voorbij heb zien komen 5,11MB geweest. Uiteindelijke gemiddelde blijft net onder de 4MB. Vind ik zelf een mooi gemiddelde, ondanks de de wetenschap dat dit richting de 5,7MB zou moeten kunnen. Mocht er een kern van waarheid zitten in de 'QoS slag in de ruimte' theorie dan zal met de 80Mbit toch wel een download van 7MB mogelijk zijn. (= ongeveer 70% van 80Mbit)

Modem gedraagt zich verder prima, zit nu op de laptop die onbedraad niets onder doet voor de bedrade PC (nagenoeg zelfde speedtest waardes).