Los bericht bekijken
  #27  
Oud 27 september 2009, 09:51
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.468
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BertK Bekijk bericht
Proberen de mensen de Firmware op te halen of stuurt Ziggo de Firmware naar de Modems???

Hoe weet ik nu of er nieuwe Firmware wordt geladen of dat het een gewone storing is waar wel het opnieuw starten van de Modem noodzakelijk is???

Hier is trouwens nog niets van een nieuwe Firmware te zien.
Nog steeds die van 5 februari.
Ben wel benieuwd of na de Firmwareupdate de tijd goed wordt weergegeven
en niet zoals nu 1 uur vroeger.
Je modem haalt zelf op eigen houtje de firmware op, zodra hij ziet dat er een nieuwere versie is. Dat controleert hij alleen bij het rebooten van het modem. De enige manier om een modem te dwingen nieuwe firmware op te halen is dus door hem te rebooten. Dat kun je zelf doen door hem uit en aan te zetten, maar dat kan ook door Ziggo gebeuren op afstand. Ze kunnen dus bijvoorbeeld elke nacht een groep modems laten rebooten.

Het werkt dus hetzelfde met je snelheidsprofiel, op het moment dat je upgrade naar een sneller abonnement krijgt je modem een nieuw profiel toegewezen, maar dat wordt pas actief na een reboot van het modem.

De foutieve tijd heeft niets met het modem zelf te maken, maar haalt het modem uit het systeem zelf. Ik vermoed dat ze geen zomertijd gebruiken in de systemen. In het algemeen wordt voor logging ook geen zomer/wintertijd gebruikt, vaak wordt daar UTC (GMT) voor gebruikt zodat je geen missende uren hebt in je log tijdens overgang tussen zomer en wintertijd, blijkbaar is dat hier dus UTC+1. Ik denk dus een bewuste keuze.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....