Los bericht bekijken
  #10  
Oud 25 september 2009, 22:47
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mark@home Bekijk bericht
IPv6 heeft als grote voordeel dat iedere computer een eigen extern IP heeft. Daardoor is natten (wat meerdere nadelen heeft) niet meer nodig indien je meer dan 1 pc/laptop/etc. hebt. Daarnaast zou bij een combinatie van IPv4 + IPv6 (als tijdelijke tussen oplossing) alles bereikbaar zijn. Met enkel IPv4 of IPv6 is een gedeelte van het internet onbereikbaar.
Of "natten" echt nadelen heeft, valt wel mee naar mijn mening. Het bied daarentegen wel een goed stuk beveiliging, wat weer teniet word gedaan als elke pc een eigen extern ip-adres heeft.

Ja er moeten wat poorten ingesteld worden als je achter een router met NAT een server wil draaien, maar dat moet geen enkel probleem zijn als je zelf begint met het opzetten van servers.

En dat extra stuk veiligheid is wel heel handig voor de gemiddelde huis-tuin-en keuken internetter daar die zich meestal weinig tot niet verdiepen in hoe hun pc/laptop is beveiligd en hoe dat verbeterd kan worden. Dat is juist waarom virussen en trojans zich zo makkelijk verspreiden. Als alle pc's dan ook nog eens een eigen extern ip hebben kunnen ze nog makkelijker onderdeel worden van een bot netwerk als de pc niet afdoende is beveiligd.
__________________