Los bericht bekijken
  #73  
Oud 25 september 2009, 16:53
Curioso's schermafbeelding
Curioso Curioso is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 mei 2009
Locatie: Tegelen @home
DTV: Samsung LE32B651 met Neotion
Berichten: 126
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Tegelijk wordt opgemerkt dat deze mogelijkheid weliswaar nog niet is voorzien in de huidige CI+ specificatie die uitsluitend van toepassing is op TV toestellen zonder opname-functie, maar dat al wordt gewerkt aan een uitbreiding van de specificatie voor opname-apparatuur, en dat RTL het 'wenselijk' acht dat de bedoelde beperking in de uitgebreide specificatie wordt opgenomen.
Volgens mij is er verwarring over HD+ en CI+ die niet noodzakelijk met elkaar te maken hebben.
HD+ is een voorstel van Astra om HD uitzendingen via de satelliet in te perken wat opname-mogelijkheden betreft. Wat dat precies inhoudt is mij niet zo duidelijk, eerst zouden alle ontvangers vervangen moeten worden, daarna kwam er een toezegging om bestaande ontvangers toch te upgraden (maar met blokkering van alle opname mogelijkheden). Ook is het huidige CI+ niet voldoende om alle inperkingen van HD+ af te dwingen (zoals het niet kunnen doorspoelen van reclame blokken). De duitse consumenten organisaties zijn in opstand tegen HD+ en raden aan geen HD+ apparatuur te kopen.

Het geeft wel aan waar CI+ uiteindelijk naar toe zou kunnen groeien, en dat is dus een steeds verdere inperking van de mogelijkheden van de gebruiker doordat content providers het voor het zeggen krijgen. Ik mis in Nederland weerstand hiertegen vanuit Opta en consumenten organisaties.