Discussie: CI+ Cam en HD
Los bericht bekijken
  #7  
Oud 25 september 2009, 11:12
double0dennis's schermafbeelding
double0dennis double0dennis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Waalwijk / @Home
Ziggo Internet: Internet Z2
Berichten: 214
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Edwin Hijman Bekijk bericht
Ok, ik heb het bijna helder maar er rest toch nog een vraag:

Bij ziggo kijk je HD (ned 1,2,3 en eurosport) met het HD TV pakket, maar met het normale digitale pakket ontvang je geen HD. Het lijkt me dan sterk dat als je een TV koopt die door Ziggo gecertificeerd is voor CAM CI+ dat je dan meteen de HD zenders hebt. De TV's ondersteunen dat wel, maar je moet dan toch alsnog bij ziggo het hd pakket nemen wat weer een kastje betekend, want die zit in dat pakket?

Wie o wie helpt me uit deze uitzoekerij, want op de site van ziggo wordt je ook niet veel wijzer...
Je haalt twee zaken door elkaar: Ziggo heeft zogenaamde starterspakketten waarmee je digitaal televisie kunt gaan kijken. Zo is er ook het starterspakket voor HD-televisie.

Daarnaast heeft ziggo een aantal zogenaamde zenderpakketten. Deze pakketten vind je op de website van Ziggo. Zo is er een digitaal basispakket wat je standaard ontvangt en een aantal keuzepakketten. Op bovengenoemde website kun je precies zien welke zenders je ontvangt als je bepaalde zenderpakketten afneemt.

Als je TV geschikt is voor CI+ en HD kanalen weer kan geven, dan is daar dus geen aparte decoder voor nodig. De CI+ CAM is voldoende. Alle tot op heden gecertificeerde toestellen kunnen HD weergeven.

Ik kijk sinds enkele dagen digitaal met een gecertificeerd toestel en ik kan je zeggen dat ik HD kanalen probleemloos bekijk zonder speciale decoder. Mijn televisie doet al het werk. Ik denk dat de verwarring ontstaat door het dubbele gebruik van het woord pakket.