Discussie: Vraag: Internet op maar 1 computer
Los bericht bekijken
  #8  
Oud 25 september 2009, 06:59
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EliseF Bekijk bericht
@Excalibur

Even voor mijn beeldvorming: De DHCP server staat dus bij Ziggo en zit niet in het modem dat ik hier heb staan. Dit is overigens bij Orange (en andere providers ook het geval, maar dat merk je niet/minder, zie hieronder).

Bij het modem van Wanadoo had ik de DHCPserver in het modem zelf, vandaar dat ik dacht dat het bij Ziggo ook zo zou zijn.
Het klopt dat de DHCP bij Ziggo staat. Er zit wel een DHCP in het modem, maar die word alleen gebruikt als er geen verbinding is met Ziggo.

En bij ADSL (zoals Orange) word meestal een modem/router geleverd. Dat apparaat is zowel een modem, als een router. Ook hier krijgt het internet-gedeelte van de modem/router een IP vanuit de provider, maar deelt middels een eigen DHCP ip-adressen uit aan de aangesloten computers. Doordat de router functie al ingebouwd zit werkt dit ook prima.

Echter het kabel modem (zowel Ziggo/UPC etc) is enkel een modem zonder router functionaliteit. Zonder router werkt het op 1 pc, wanneer er meer pc's aangesloten worden zal er een router nodig zijn, de zogenaamde "verkeersagent" die kan regelen dat meerdere computers gebruik maken van dezelfde verbinding.
__________________