Los bericht bekijken
  #70  
Oud 25 september 2009, 04:16
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door AW78 Bekijk bericht
Met welke PVR decoders kunnen dan de opnames geblokkeerd worden?
Ik zou wel eens merken en types willen horen dan, aangezien ik van plan ben binnenkort er één te vervangen.
Of de door Ziggo gecertificeerde PVR's een voorziening bevatten om via een met het signaal meegestuurde flag een opname daadwerkelijk te verhinderen is mij niet bekend, maar aannemelijk is dit wel.

Wat wél vaststaat is dat alle door Ziggo gecertificeerde PVR's een voorziening bevatten om programma's indien dat door de content provider wordt gewenst versleuteld op te nemen. Dat houdt in dat de gebruiker niets meer met het opgenomen programma kan doen, behalve terugkijken en weer wissen. Het overzetten van een versleuteld opgenomen programma via USB of Ethernet is onmogelijk, en zelfs als dit wel zou lukken (bijvoorbeeld door de harde schijf uit te bouwen), dan nog kun je vanwege de versleuteling niets met de opgenomen bestanden beginnen. Ook wordt bij weergave van een versleuteld opgenomen programma Macrovision toegevoegd aan de output via alle analoge uitgangen, zodat het zelfs niet meer mogelijk is een versleutelde opname langs analoge weg over te zetten naar een DVD recorder of een videorecorder. Het is maar dat je het weet.

Welke andere verborgen trucs zich nog meer in de door Ziggo gecertificeerde PVR's bevinden is onduidelijk, omdat zowel Ziggo als de betreffende fabrikanten weigeren inzage te geven in de certificatieprotocollen, de uitgevoerde tests, en de resultaten van die tests. Maar je zou daarbij kunnen denken aan flags die met een programma kunnen worden meegestuurd om te verhinderen dat je opgenomen reclameblokken nog kunt doorspoelen of flags die maken dat een opgenomen programma nog slechts gedurende een heel beperkte tijd (bijvoorbeeld 24 uur, of een week) kan worden teruggekeken, en daarna niet meer.