Los bericht bekijken
  #69  
Oud 25 september 2009, 03:56
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Curioso Bekijk bericht
Ik ben ook geen fan van CI+, maar deze pagina ziet er niet erg betrouwbaar uit. Bij voorbeeld wordt gesteld dat CI+ doorspoelen van reclame-blokken kan blokkeren. In de bron daarvoor wordt echter juist gesteld dat de duitse commerciële zenders CI+ niet ver genoeg vinden gaan, omdat deze functie daarin ontbreekt. Het geeft wel de gevaren aan natuurlijk, het zijn de aanbieders die stukje bij beetje de mogelijkheden die consumenten nu hebben blokkeren. En de volgende stap op het CI+ pad kan heel goed deze zijn. Daar wordt erg weinig tegengas tegen gegeven (inderdaad zou de Opta zich hiermee meer bezig moeten houden).
De Duitse Wikipedia is juist erg betrouwbaar, onder meer omdat het bij de Duitse Wikipedia niet mogelijk is veranderingen aan te brengen in pagina's zonder dat deze eerst door andere ervaren en als betrouwbaar bekend staande gebruikers zijn goedgekeurd.

Het artikel geeft een (niet uitputtende) lijst van mogelijkheden die zenders zouden kunnen benutten om per programma via de zogeheten host shunning flags allerlei beperkingen op te leggen aan de functionaliteit van CI+ compatibele opname-apparatuur. Dergelijke opname-apparatuur is op dit moment echter nog niet commercieel beschikbaar.

De mogelijkheid om bij een opname gemaakt met een PVR - bijvoorbeeld - het doorspoelen van opgenomen reclameblokken te verhinderen is zeker niet beperkt tot CI+ compatibele opname-apparatuur. Ook bij de o.a. in de VS populaire TiVo zijn gebruikers hier al mee geconfronteerd.

Interessant is verder dat dat de aangehaalde woordvoerster van RTL Duitsland in het artikel van Heise online stelt:

"Ziel der Mediengruppe RTL ist nicht, Aufzeichnungen zu verhindern. Entscheidend ist, die Umgehung der Werbung zu vermeiden, mit der wir unsere Inhalte finanzieren."

Tegelijk wordt opgemerkt dat deze mogelijkheid weliswaar nog niet is voorzien in de huidige CI+ specificatie die uitsluitend van toepassing is op TV toestellen zonder opname-functie, maar dat al wordt gewerkt aan een uitbreiding van de specificatie voor opname-apparatuur, en dat RTL het 'wenselijk' acht dat de bedoelde beperking in de uitgebreide specificatie wordt opgenomen.