Los bericht bekijken
  #64  
Oud 24 september 2009, 13:50
digitalekabeltelevisie's schermafbeelding
digitalekabeltelevisie digitalekabeltelevisie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2006
Locatie: Enschede / @Home
Berichten: 831
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sathobbyist Bekijk bericht
Even terug lezen in dit topic:
Ziggo gaat de Alphacrypt modulles in CI+ TV's uitschakelen.
Een andere aanbieder die van welke codering dan ook gebruikt maakt kan dus weldegelijk uitgezet worden.
Het is ook geen bedenksel van mij, in Duitsland wordt al massaal de hakken in de grond gezet tegen CI+
Maar droom rustig verder dat het allemaal wel goed komt.
Alphacrypt is GEEN andere codering, het is en blijft Irdeto2. Het is een gewone CI cam. Het is inderdaad mogelijk om een CI+ TVte vertellen dat hij niet mag weer geven als de gebruikte CAM niet CI+ is. Maar dat kan dan nog steeds een Conax CI+ CAM zijn (als voorbeeld). Die twee systemen zouden dan naast elkaar kunnen werken om concurrentie mogelijk te maken. Met CI+ kan je niet een CI+ Conax cam blokkeren.

Het is natuurlijk wel zo dat als een contentprovider van Ziggo eist dat ze een programma extra beschermen met CI+, ze een andere concurerende kabelboer geen toestemming zullen geven om een systeem te gebruiken dat "open" is. Dus als een concurrent geen CI+ wil gebruiken, maar gewoon CI, dan zullen misschien sommige zenders geen toestemming geven voor doorgifte via die concurrent.

Dat Ziggo deze extra bescherming nu al aanzet op alle kanalen, en daarmee de alphacrypt uitschakelt op CI+ toestellen, is inderdaad een rare keuze van Ziggo, maar niet een eigenschap van CI+ om andere coderingen te blokkeren. Als er concurrentie komt die de signalen van Ziggo wil doorgeven met een eigen codering me gewoon CI, dan zou Ziggo de CI+ vlag moeten uitzetten. De OPTA zou dat dan moeten reguleren en toezien, maar of die kennis daar aanwezig is...

Dat CI+ geen zegen is voor de mensheid zal ik meteen onderchrijven, maar t.o.v. de bestaande ondersteunde decoders is de achteruitgang niet zo groot als sommige mensen denken. Bestaande PVRs hebben deze beperkingen al, ze worden alleen nog niet gebruikt.

En waarover ik droom maak ik zelf wel uit, dankuwelbeleefd.