Los bericht bekijken
  #40  
Oud 24 september 2009, 13:01
Curioso's schermafbeelding
Curioso Curioso is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 mei 2009
Locatie: Tegelen @home
DTV: Samsung LE32B651 met Neotion
Berichten: 126
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hansm Bekijk bericht
Dat is me uiteraard wel duidelijk maar dat laat zien waarom die combinatie Alphacrypt Sony TV niet ondersteund werd en daar ging het even over.
Maar op dit moment doet een AlphaCrypt het misschien wel beter in een Sony TV met CI+ slot, dan heb je in ieder geval geen last van die authenticatie problemen en authenticatie melding als je de TV aanzet.

Die kanalen update heeft ook niks met CI of CI+ te maken, maar met de manier waarop Ziggo de kanalen indeling op de kabel zet.
Sony heeft daar nog steeds problemen mee, en mede hierom is nu de sorteer-functie op de Sony TV in de meest recente firmware uitgezet.

Ik denk wel dat TV fabrikanten erg graag op het Ziggo gecertificeerd lijstje willen staan, en dat geeft ze extra push om toestellen te maken die goed werken op het Ziggo netwerk.

Het komt er eigenlijk allemaal op neer dat het voordeel van CI+ is dat Ziggo daar achter staat, en het nadeel van AlphaCrypt dat Ziggo daar niet achter staat. Maar dit zijn geen inherente voordelen van de twee alternatieven, en Ziggo zou zich hier veel ruimer op hebben kunnen stellen. Ik zou zelf veel liever zien dat ze net als Caiway het basispakket ongecodeerd uitzenden, dat is nog goedkoper voor de consument, en zou veel meer TV's Ziggo compatibel maken, zo out of the box.