Discussie: Vraag: Welke router kiezen ?
Los bericht bekijken
  #252  
Oud 24 september 2009, 11:03
JayKudo's schermafbeelding
JayKudo JayKudo is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 5 september 2009
Locatie: Utrecht
Ziggo Internet: allesin1
DTV: humax5500
Berichten: 12
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mseegers Bekijk bericht
Het gastnetwerk is los van je hoofdnetwerk te beveiligen, dus je kunt inderdaad het ene deel beveiligen met WEP en het andere deel met WPA/WPA2. Je kunt zelfs nog een tweede gastnetwerk instellen op de 5 Ghz band die ook weer apart te beveiligen is.

Een printserver zit er inderdaad niet in, dus je kunt geen printer op de usb-poort aansluiten.
Is het zo dat er geen printserver inzit? Als ik in mijn netwerk kijk zie ik onder de 'readyshare' wel een printer staan. Nu heb ik alleen nog een USB memory stick geprobeerd, maar volgens mij kan je er ook een printer op aansluiten, waarom staat anders die printer onder de 'ready share'.

Maar verder een heel prettige router met strakke prestaties. Ik vind alleen de webadmin interface niet goed, maar we zullen zien waar openwrt meekomt.

Enige echte nadeel vind ik dat je port forwarding niet naar een andere port kan doen dan waar deze op binnenkomt (ik heb het iig niet gevonden). Ik hou graag mijn poorten in het LAN op default (bijv. voor rdp/3389) en naar internet toe op een compleet ander nummer. Dat kan met deze router niet en de meeste routers die ik gezien heb kunnen dit wel.