Los bericht bekijken
  #44  
Oud 24 september 2009, 08:45
hallotjes's schermafbeelding
hallotjes hallotjes is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: roosendaal @home
Berichten: 1.370
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Kijkcijfers van de publieke omroepen hebben geen invloed op de vooraf vastgestelde budgetten van de NPO, zeker niet als het maar over één dag gaat. En dat er met geld wordt gesmeten is zeker niet waar. Om te beginnen is dat geld er nauwelijks na alle bezuinigingsrondes van de afgelopen jaren, en als dat er wel was dan zou er bijvoorbeeld ook nooit voor de huidige constructie zijn gekozen die uiteindelijk de oorzaak is voor de verslechterde SD beeldkwaliteit. Wat dat betreft zou ik dus eerder een oproep richting de politiek willen doen dat er juist meer geld naar de publieke omroep moet, ten eerste om de technische infrastructuur te verbeteren en verder te moderniseren, en ten tweede om ook weer ambitieuzere programma's te kunnen gaan maken (mooie dramaseries of groots opgezette showprogramma's bijvoorbeeld), zodat de publieke omroep weer een echt bastion kan worden tegen de oprukkende commercie.
Zo duur kan die eenmalige aanschaf van apparatuur toch ook weer niet zijn? Daarbij hebben ze nog alle oude SD-apparatuur gewoon nog staan (neem ik aan) alleen niet meer in gebruik. kan men gewoon vóór het hele geknoei met upscalers begint het signaal afsplitsen en door die oude apparatuur halen, het HD gaat dan door de nieuwe signaal weg.

Wat je schreef over drama series en showprogramma's ben ik het met je eens, in tegenstelling tot de VRT die nog wel echt mooie serie's maakt.