Los bericht bekijken
  #8  
Oud 23 september 2009, 17:47
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Als het signaal direct op de AOP niet goed is zal Ziggo dit moeten herstellen.

Ik zie toch een puntje in je installatie wat ook voor verbetering vatbaar is. De versterker zit niet op een logische, cq niet op de juiste locatie in het traject. Voor de versterker zit 8mtr kabel + een overgang (WCD naar stekker). Alle ruis (al zal het niet overdreven veel zijn) zal ook door de versterker worden versterkt. Het is dus beter om de versterker zo dicht mogelijk bij het AOP te plaatsen.

Oke, nu blijkt dat jou signaal op het AOP niet in orde is, maar we gaan er even vanuit dat Ziggo dat voor jou op niveau gaat brengen zodat er een goed signaal op het AOP word aangeleverd, dan kom ik nog wel een paar puntjes tegen waarmee je dan mogelijk problemen gaan krijgen. Hieronder de uitleg:
Citaat:
Meterkast SOP -> 5mtr kabel naar tras10 wcd -> 3mtr kabel naar triax 20db versterker uitgang naar tratec 3-verdeler (f-connectors) die verdeelt het signaal naar
1 -> hirscmann stereo-modulator (voor sat/xbox/mediaplayer/dvd-rec) uitgang naar zolder die het signaal weer in 3en verdeeld naar de slaapkamers.
2 -> tratec 2-verdeler naar a - naar dvd-recorder uitgang zit niks op aangesloten, b - naar lcd tv met alphacrypt.
3 -> computer.
De versterker versterkt het signaal met 20dB. Hierachter zit een 3-weg verdeler (ongeveer 6-7dB demping/aansluitpunt) Dan blijft er van de 20dB nog ongeveer 13 over.

Op aansluiting 1, een stereo-modulator en vervolgens 3 slaapkamers middels een andere 3-weg verdeler. Opnieuw ruwweg 7dB demping. Blijft er nog ongeveer 6dB over. Met de kabellengte's die er tussen zitten komt dit aardig goed uit.

Op aansluiting 2, een 2-weg verdeler die ongeveer 4,5dB demping geeft. Van de 13dB versterking is dan nog ongeveer 8dB over. Ik weet niet hoeveel kabellengte hier nog in totaliteit aanhangt? Hirschman Koka kabel geeft echter slechts 1,85dB demping/10mtr. Als er tot 10mtr kabel tussen de verdeler en de apparatuur zit zal er een vrij heftig signaal op de dvd-recorder en tv gaan binnen gaan komen van ~+4-5dB. Dit kan nog (net) maar als de kabellengtes korter zijn, zal er alleen maar een sterker signaal gaan binnenkomen op de apparatuur. Is ook niet goed.

Op aansluiting 3, rechtstreeks een computer. De ontvanger in die computer gaat een giga hard signaal binnenkrijgen, afhankelijk van de lengte van de kabel. Gaan we uit van een coax tot 10meter, dan zal er een signaal van +11-12dB op de computer gaan binnenkomen. Dit is echt veel te veel en kan zeker schade aanrichten aan de aangesloten apparatuur!

*** Nu word de door mij geschetste situatie gecompenseerd door het te zwakke signaal vanuit Ziggo, maar als dat op niveau is, dan is de huidige installatie niet optimaal, en de verdeling van de versterking al in het geheel niet, en kan zelfs tot schade aan de apparatuur gaan leiden.

Als Ziggo het signaal in orde brengt zul je jou installatie op de kop moeten gaan zetten om een juiste verdeling te gaan maken en de juiste versterking op de juiste plaats te gaan zetten.
__________________