Los bericht bekijken
  #70  
Oud 23 september 2009, 16:46
Hakker's schermafbeelding
Hakker Hakker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 juli 2009
Locatie: Culemborg
Ziggo Internet: AIE Extra / Ubee EVM3200 / Draytek 2130N
DTV: CI+ module
Berichten: 103
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Naar welke newsprovider heb je het getest?
Wat voor abonnement heb je?

Wat voor snelheid behaal je met een speedtest?
Wat zijn de snelheden die je in bovenstaande testen hebt behaald?

Kortom zo een aantal vragen die bij me opkomen als ik jou post lees. Zonder deze informatie is het niet meer als wat ongefundeerd rond bazuinen en stemmingsmakerij en toont niets aan en sluit evenmin iets uit.

Alleen al het type verbinding bij Ziggo wat jij hebt kan hierop van invloed zijn. Stel je hebt alles-in-een extra, dan zou je 50Mbit moeten hebben. Alleen zijn er nog maar erg weinig news providers die 50Mbit kunnen garanderen, er zijn nog (teveel) die nauwelijks 20Mbit kunnen garanderen.
Giganews is hier een groot voorbeeld van. Ook Eweka garandeert voor zover ik weet nog geen 50Mbit.

Dus voor hetzelfde word het inzakken van de snelheid verklaart door een tekort aan capaciteit aan de kant van de newsprovider.
newsserver: Astraweb
Abo: AIE Extra
speedtest: gewoon goed 48mbit ping van 9 en up van 4,6mbit
speedtest tijdens usenet gebruik (usenet draait dan 16 mbit) 32mbit ping 1555 upload 3,7mbit (dat laatste is te verwachten)

Situatie een maand geleden gewoon 5,8-5,9 MB/sec downloaden en dan gewoon kunnen internetten Speedtest laat een iets hogere ping zien van 120 ms tijdens dat maar komt niet in de buurt van de 1500 van nu, want internetten tijdens leechen welke standard zo'n 25-30mbit nu is is gewoon onmogelijk.
Ik kan rustig koffie zetten tegen de tijd dat mijn bakkie klaar is kan ik eindelijk de site bekijken. Als het probleem aan de newsserver zou liggen dan zou ik gewoon moet kunnen surfen tijdens het leechen. een overhead van 20-25mbit heb en zelfs het aantal connecties wat de modem kan leggen wordt bij lange na niet gehaald.

Het punt is juist dat ik het gehaald heb maar het ineens niet meer haal. En ja allang tickets gestuurd hierover bij de news aanbieder en zelfs nagevraagd bij andere gebruikers die niks merken van langzame newsserver van Astraweb.