Discussie: Status CI+ CAM's
Los bericht bekijken
  #68  
Oud 23 september 2009, 13:57
Sjoop1985's schermafbeelding
Sjoop1985 Sjoop1985 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2009
Locatie: Linne (Limburg)/@Home
Ziggo Internet: Alles in Eén Plus, Cisco modem
DTV: Sony Bravia KDL-40NX720 + Ziggo SMiT CI+ CAM & Humax iHDR 5200c
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BounceMeister Bekijk bericht
Het echte probleem zit hier dus in het feit dat de winkel die jou de TV heeft verkocht, niet geleverd heeft wat het jou verkocht heeft, namelijk een TV met DVB-C tuner.
Dat is niet helemaal correct. De winkel heeft een TV van een bepaald type verkocht. Dat type heeft bepaalde specificaties. Een DVB-C tuner hoort daar niet bij. Ze leveren wat ze verkopen, namelijk een TV van het gekozen type. De specificaties van dit toestel waren echter verkeerd opgegeven. Ze hebben dus wel geleverd wat ze verkocht hebben, maar wat ze verkocht hebben voldoet niet aan wat ze beloven. Daar zit dus een verschil. Ik zou het eerder misleidende reclame noemen dan in gebreke blijven.

Waarom de leverancier van het startpakketje er op stond om die smartcard te activeren is me een raadsel. Die pakketjes worden kant en klaar met alle mogelijke instructies geleverd, zodat de klant zelf kan kiezen wanneer hij activeert en welke pakketten hij kiest. De pakketjes zijn "verzegeld" met een stickertje om te zorgen dat je niet met een oude smartcard opgezadeld wordt, die misschien al geactiveerd is of waar de previewperiode al van verlopen is.

Sidenote: Overigens is het niet (meer) zo dat je preview onmiddellijk verloopt als je activeert (dus dat kan geen reden zijn voor de leverancier om bij verkoop te activeren). Ik heb een 3 maanden terug meteen geactiveerd, maar mijn preview bleef nog enkele weken lopen. Aan het einde viel ik toen naadloos terug naar de pakketten die ik wilde houden.
Met citaat reageren