Los bericht bekijken
  #1  
Oud 23 september 2009, 11:19
bientje80's schermafbeelding
bientje80 bientje80 is offline
Member
 
Geregistreerd: 2 februari 2009
Locatie: Heemskerk (Ziggo)
DTV: Samsung dcb-h360r
Berichten: 76
Standaard Signaalversterker, welke?

Wij hebben 2 tv's in huis waarvan die in de woonkamer een digitaal signaal krijgt via een samsung decoder, en de tv boven nog op analoog signaal zit. De tv boven geeft niet alle netten even netjes weer (storing/ruis) waardoor ik denk dat ik een kabelversterker ertussen moet plaatsen.

Hoe sterk moet deze kabelversterker zijn? Ik zie ze namelijk van 6, 12 en zelfs 30. En is het handig om deze ook voor het signaal van de tv in de woonkamer te gebruiken? Ik heb daar namelijk ook (maar) 1 net wat vaak uitvalt of blokjes weergeeft.

De coaxkabel is volgens mij goed (dikke afgeschermde kabel 75ohm(?)). Ik gebruik nu een splitter. Afstand AOP-splitter is 50cm, afstand splitter-bovenTV is 12m, afstand splitter-benedenTV is 9m.

Volgende week wordt er trouwens ook nog een alles-in-1-pluspakket geïnstalleerd (nu hebben we alleen tv via kabel) dus komt de modem er nog bij. Moet daar ook een versterker voor zitten?

Ik ben nogal a-technisch dus probeer eerst goed uit te zoeken wat de beste oplossing is, voordat ik ga klooien en het 5x opnieuw moet doen... Kan iemand me wat info geven?
__________________
"I have not failed. I've just found 10,000 ways that don't work." Thomas Alva Edison