Los bericht bekijken
  #5  
Oud 23 september 2009, 00:48
smartie1972's schermafbeelding
smartie1972 smartie1972 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 september 2008
Locatie: Groningen @home
Ziggo Internet: Alles in één extra
DTV: samsung
Berichten: 9
Standaard

Dat alles volledig de mist in ging lijkt zich specifiek bij mij voor te doen. Het ging immers ook fout bij de het hoofdkantoor. Dit even om op te komen voor mijn oude collega's bij het facilitaire callcenter. We werkten daar immers om de klant goed van dienst te zijn. Dat is gewoon je beroepseer. Alleen voor het geld hoef je het niet te doen Mensen die de helpdesk bellen, denken vaak dat de problemen de agents niet raken. Niets is minder waar. Deze werden nog veelvuldig nabesproken op het rookbalkon. Sommige klanten waarmee veel mis ging, werden zelfs nog door de agents op de voet gevolgd (zonder dat de klant hier notie van heeft). Dit om bij te sturen, waar dat nodig bleek te zijn.
En geloof me: het is absoluut geen makkelijke baan. Er zijn mensen die je helemaal verrot schelden. Niet omdat ze echt geëmotioneerd zijn (daar is best begrip voor op te brengen), maar omdat ze denken dat ze dan beter geholpen worden. Soms zie je dit gedrag al bij het eerste telefoontje van de klant. Blijkt achteraf gewoon een reset van het modem voldoende te zijn. Of mensen die gewoon liegen, omdat ze maar 1 antwoord willen horen. Mensen die ontkennen een router te hebben, terwijl die gewoon voor de agent zichtbaar is.
Maar om op je vraag terug te komen:
Nee, je hangt de klant niet op. In extreme gevallen wanneer de klant na 2 of 3 waarschuwingen over mijn grens bleef heen gaan, heb ik inderdaad wel eens opgehangen. Maar dit duidelijk en beleefd vooraf aan de klant gemeld. Agents hebben over het algemeen een hele brede rug, maar ik heb zelfs hele sterke collega's zien janken van ellende.

Groetjes