Los bericht bekijken
  #49  
Oud 22 september 2009, 22:22
Schurkzor's schermafbeelding
Schurkzor Schurkzor is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 juli 2009
Locatie: gooi
Berichten: 12
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Wat jij gepost hebt is geen goede gefundeerde onderbouwing van hetgeen je nu beweert.

Kom eerst eens met goed gefundeerde argumenten, en hoe je het het getest (details als hoe, waar, wanneer, waarheen, grafieken, ip-adressen etc) voordat je met stelligheid beweert dat er geknepen word.

En volgens mij zijn er nog maar erg weinig news providers die 50Mbit kunnen garanderen, sterker nog, er zijn zelfs genoeg news providers die al problemen hebben om lagere snelheden te kunnen leveren.
Zo lastig is het niet. Open eens een standaard vpn verbinding via poort 443 naar een bedrijfsnetwerk en probeer wat bestanden over te pompen. Je zult zien dat je volle bak hebt als je voor genoeg bandbreedte zorgt aan beide kanten. Doe dit vervolgens ook via dezelfde poort naar een binnenlandse news server en zie daar ~1MB/s per draadje in mijn geval. Om een probleem aan de kant van de news provider uit te sluiten heb ik ook getest aan de zijde van het bedrijfsnetwerk , waar ik netjes 12MB/s per seconde per thread haal met eweka. De provider heeft geen flauw idee wat voor content er door de verbinding heen gaat, en kan dus geen QoS toepassen. Er kan uitsluitend gebruik worden gemaakt van traffic shaping als er op ip adres wordt gefilterd. Zijn meerdere soortgelijke testen gedaan door klanten uit oud casema gebied op tweakers, met dezelfde uitkomsten. Heb verder altijd volle bak via eweka en astranews op het bedrijfsnetwerk, het enige wat me tegen zit te houden is het lokale 100Mbit netwerkje