Los bericht bekijken
  #4  
Oud 22 september 2009, 20:02
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Terence Bekijk bericht
Helder! Dank.

Een vraag van een heel andere orde, een goede decoder doet de digitale zenders upscalen. Haal ik diezelfde kwaliteit als ik gebruik maak van een alphacrypt kaart?
Een CAM module (of het nou een AlphaCrypt is of een andere) houdt zich helemaal niet bezig met ontvangst of de verwerking van de ontvangen signalen. De CAM controleert samen met de smartcard alleen de toegangsrechten, dus welke kanalen je wel en welke kanalen je niet mag zien.

Het opschalen van SD signalen gebeurt sowieso in een HDTV, want het ontvangen SD signaal (met in digitale vorm een resolutie van 720x576 pixels) zal moeten worden aangepast (opgeschaald) voor weergave op een HD paneel met (bijvoorbeeld) een resolutie van 1920x1080 pixels.

Of je nu van de SD zenders een beter beeld krijgt dan met een externe decoder met HDMI aansluiting die zelf het beeld opschaalt naar bijvoorbeeld 1080i is afhankelijk van de kwaliteit van de opschaler in de decoder versus de kwaliteit van de opschaler in je TV. Het is daarom niet op voorhand te zeggen wat een beter resultaat zal geven.

Laatst gewijzigd door Riparius; 22 september 2009 om 20:11