Los bericht bekijken
  #42  
Oud 22 september 2009, 19:41
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tuurio Bekijk bericht
signaal wat in de meterkast binnenkwam is net voldoende voor 1TV. per splitter heb je signaalverlies van een paar db. Ik had er 5 opzitten en zou daarmee onder het minimale nivo komen.

een Hirschmann versterker ertussen, daarna opnieuw zenders zoeken en ik heb overal (weer) fantastisch beeld. De ervaringen van diverse storingsmontuers zijn dat Ziggo een minimaal signaal moet doorgeven. Het kan voorkomen dat een signaal vanaf het begin wat te hoog is wat later wordt teruggeschroefd.........geen id of het klopt maar in mijn geval klonk het logisch.

met dank aan de man van Baas! (incl de rekening van 172 euri)
De uitleg over het signaal ligt iets gecompliceerder/dieper. Zal het proberen uit te leggen, en toch wat meer in de diepte te gaan (voor diegene die het interesseert). Het is niet iets waar Ziggo iets aan kan veranderen, maar het heeft te maken met de natuurkundige wetten die hierop van toepassing zijn.

Ziggo moet het signaal binnen bepaalde waardes aanleveren. Er is een "min" en er is een "max". Is het signaal de zwak, dan zal het beeld niet goed zijn, is het signaal echter te hard dan zal het ook niet goed zijn, het word dan overstuurd. Ook kan een "te hard" signaal schade aan brengen aan de aangesloten apparatuur, een te zwak signaal kan alleen maar storing in het beeld geven.

Het is aan Ziggo om het signaal binnen de gestelde marges aan te leveren. Echter de binnenshuis installatie zal invloed uitoefenen op dit signaal. Elke afsplitsing en elke meter kabel zal in meer of mindere mate het signaal gaan dempen.

Met, in jou voorbeeld, 5 splitters word het signaal flink gedempt. Ziggo zou dit niet op kunnen lossen door het signaal in die mate "harder" te maken, dan zou het namelijk overstuurd raken, wat je op een later moment niet meer oplost door het af te zwakken met splitters omdat het signaal door de oversturing al vervormt is.

Wil je dus meer als 1 a 2 tv's aansluiten, met ook nog gemiddelde tot lange kabelafstanden zul je meestal aan een versterker moeten. Of je het wel of niet nodig hebt kan erg verschillen per situatie. Een goede winkelier kan een "rekensom" loslaten op datgene wat jij wilt, en kan advies geven.

Is hier overigens ook mogelijk
__________________