Los bericht bekijken
  #2  
Oud 22 september 2009, 19:37
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Terence Bekijk bericht
De ci+ module is nu een feit, echter heb ik een sony w4000 model en met die tv gaat het helaas niet.

In een andere discussie kreeg ik als tip mee gewoon op Marktplaats een alphacrypt te kopen.

Ik lees verschillende dingen over hoe lang die alphacrypt blijft werken. Ik wil het graag kopen, maar als het over een maand niet meer werkt vindt ik dat ook zonde van het geld en kan ik net zo goed gelijk een decoder kopen.

Wie kan mij met zekerheid vertellen hoe lang die alphacrypt blijft werken?
Niemand geeft je die zekerheid, dus het is een zinloze vraag. Zelfs als Ziggo daar wel een keiharde uitspraak over zou doen (wat ze nooit zullen doen), dan nog heb je daar niets aan. Ze kunnen namelijk altijd weer terugkomen op eventuele eerdere toezeggingen met als argument dat ze de AlphaCrypt nooit hebben ondersteund. Maar juist omdat ze het standpunt huldigen dat ze de AlphaCrypt niet ondersteunen, zullen ze er nooit concrete uitspraken over doen. Het enige wat Ziggo er tot nu toe officieel over gezegd heeft op de eigen site is: Ziggo ondersteunt deze technologie niet, maar wij blokkeren het gebruik ervan niet actief op dit moment.

Feit is wel dat Ziggo de werking van een AlphaCrypt in een ontvanger met een standaard (!) CI slot helemaal niet kan blokkeren, zonder de thans gebruikte codering te wijzigen. Dan zou echter ook de firmware van de geïntegreerde CAMs in alle bestaande gecertificeerde decoders en PVRs moeten worden aangepast, dus dat is iets wat niet zomaar gaat. Op grond hiervan is mijn opvatting dat je je geen zorgen moet maken en gewoon een AlphaCrypt moet kopen als je wil genieten van digitale televisie op je Sony Bravia met standaard CI slot.