Los bericht bekijken
  #26  
Oud 22 september 2009, 16:15
Henk2304's schermafbeelding
Henk2304 Henk2304 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: Emmeloord
DTV: Samsung LE32C350 met Ziggo CI+ CAM (Smit); Samsung SMT-C7140; Samsung UE46C6000 met KPN iTV
Berichten: 532
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door double0dennis Bekijk bericht
Om dat iets concreter te maken: Ziggo wil heel graag weten wie er digitaal televisie kijkt. Zou het signaal ongecodeerd zijn dan kan iedereen het opvangen en weergeven zonder dat Ziggo daar iets van merkt. Dat is nu bijvoorbeeld mogelijk met Nederland 1.

Door alle overige zenders te coderen worden mensen gedwongen om een smartcard aan te schaffen en het belangrijkste: te registreren. Op die manier ziet Ziggo niet alleen hoeveel maar ook wie er digitaal kijkt. Dergelijke informatie is commercieel ontzettend interessant.
Maar dan maakt 't toch niet uit of je een CI+ of AlphaCrypt gebruikt. In beide gevallen heb je een smartcard van je kabelboer (hier dus Ziggo) nodig. Als Ziggo iedereen graag digitaal wil (en ik denk dat dat zo is, vanwege zgn. efficiëntere benutting van de kabelcapaciteit) zouden ze juist ook het gebruik van de AlphaCrypt actief moeten gaan promoten.

Het liefst zou ik een (Windows (7)) Media Center hebben met tenminste een dubbele DVB-C tuner en een beetje forse monitor (tenminste 37", zonder eigen tuners dus geen TV) op een manier die misschien niet gecertificeerd is door Ziggo (ze kunnen niet alle merken PC's certificeren, laat staan zelfbouw; digitale PC tuners misschien nog wel) maar die wel gewoon werkt. Analoog werkt dat al jaren maar digitaal (!) komt dat niet goed van de grond heb ik de indruk. En nu de kans groot is dat over een paar jaar de hele AlphaCrypt-handel bij Ziggo op zwart gaat begin ik er niet eens aan. Van CI+ op zo'n systeem (als dat er ooit eens komt) schijnt Ziggo al aangegeven te hebben dat niet te certificeren en initiatieven op dat gebied over te laten aan Microsoft en hardwareleveranciers, zonder enige vorm van garantie dus en daar is 't mij dan te duur voor.
__________________
L8r, Henk