Los bericht bekijken
  #7  
Oud 22 september 2009, 11:54
Sjoop1985's schermafbeelding
Sjoop1985 Sjoop1985 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2009
Locatie: Linne (Limburg)/@Home
Ziggo Internet: Alles in Eén Plus, Cisco modem
DTV: Sony Bravia KDL-40NX720 + Ziggo SMiT CI+ CAM & Humax iHDR 5200c
Berichten: 129
Standaard

Ik heb al aardig wat kilometers op diverse fora en mijn opvatting (en de opvatting van de meeste moderators die ik tegenkom) is de volgende:
Een forum is geen democratie. Als er modererende actie (verwijderen, verplaatsen, wijzigen, waarschuwen of bannen) plaatsvindt, dan mag je er vanuit gaan dat dit weloverwogen en niet zonder reden gebeurd is, daar zijn de moderators namelijk voor. Moderators zijn er namelijk in het belang van het forum in het algemeen, niet voor de gebruikers.
Als er vervolgens gediscussieerd gaat worden over ingrijpen van de moderators (zeker per geval) werkt dit natuurlijk averechts.

Er zijn echter wel fora die een speciaal subforum of topic hebben voor opmerkingen over onterecht verwijderde of gewijzigde berichten, maar uiteraard alleen als de forumleiding (Admins+Mods) daar het nut van inzien. Ik zie dat in dit subforum ("Ziggo gebruikersforum") veel van dit soort topics langskomen. Misschien een idee om zo'n verzameltopic te plaatsen, waarin gebruikers eventueel commentaar kwijt kunnen? (zoals op tweakers.net het topic met "kleine mismoderaties").