Los bericht bekijken
  #12  
Oud 22 september 2009, 11:40
Henk2304's schermafbeelding
Henk2304 Henk2304 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: Emmeloord
DTV: Samsung LE32C350 met Ziggo CI+ CAM (Smit); Samsung SMT-C7140; Samsung UE46C6000 met KPN iTV
Berichten: 532
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JoostBoZ Bekijk bericht
Wat ik het vreemde vind aan deze discussie is dat men hier altijd praat over het voor mij vage begrip 'content provider'.

Als normale gebruiker kijk ik 99% van mijn kijktijd naar de basiskanalen (lees NLD1, 2, 3, RTL 4, 5, 7, 8, SBS 6, etc.). Deze basiskanalen worden door heel nederland uitgezonden (Ziggo en niet-Ziggo netwerken). Zoals al eerder in deze discussie wordt aangegeven; waarom heb ik dadelijk een CI+ CAM nodig om deze kanalen te bekijken en iemand van UPC bv. niet?!

Over welke unieke Ziggo 'content' hebben we het niet nu eigenlijk? Misschien dat daar voor de gebruiker enig voordeel uit te halen is? Speciale HD kanalen o.i.d.?

Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat ik voor het Ziggo-zenderoverzicht-kanaal en het Ziggo-infokanaal (wat m.i. nu alleen de echte unieke Ziggo-kanalen zijn) een CI+ CAM nodig heb
Bij UPC/KPN kun je net als tot voor kort bij Ziggo digitaal alleen via settop boxen ontvangen, met alle voor- en nadelen van dien. Bij een CAM werkt je TV net als bij alleen analoog, via één afstandsbediening. Dit kan welliswaar al enkele jaren via de Alphacrypt maar dat was de toeleveranciers (vind je dat beter dan content providers, ik eigenlijk zelf wel) van de kabelboeren een doorn in 't oog. Uit diverse publicaties (Bing of Google maar eens op CI+) blijkt dat ze de handen ineen geslagen hebben en tot de CI+ standaard gekomen zijn.
En nee, ik ben geen Ziggo-aanhanger. Als het met CI+ niets wordt voor mijn Philips zijn er geen redenen voor mij om nog bij Ziggo te blijven en kan ik ook wel bij KPN terrecht (heb daar al internet en telefonie). Alleen CI+ kan mij voorlopig van die stap weerhouden, juist omdat ik dan géén los kastje met extra afstandsbediening erbij krijg.
__________________
L8r, Henk