Los bericht bekijken
  #3  
Oud 22 september 2009, 10:17
Henk2304's schermafbeelding
Henk2304 Henk2304 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: Emmeloord
DTV: Samsung LE32C350 met Ziggo CI+ CAM (Smit); Samsung SMT-C7140; Samsung UE46C6000 met KPN iTV
Berichten: 532
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JoostBoZ Bekijk bericht
Ik vraag mij echter af... in hoeverre heeft de CI+ CAM nu eigenlijk een meerwaarde voor de consument t.o.v. de AlphaCrypt CAM. Ik ben mij er namelijk van bewust dat ik binnenkort zal moeten overschakelen aangezien Ziggo de AlphaCrypt's op CI+ tv's actief gaat blokkeren. Vandaar dat ik benieuwd ben of ik als consument hier nu voordeel aan heb (extra functionaliteit t.o.v. AlphaCrypt o.i.d.).
Hét voordeel is dat je een gecertificeerde combinatie (TV + CI+ CAM) hebt. Verder zijn er voor alleen TV's geen voordelen imho. Ook geen nadelen trouwens. Nadelen zijn er vooral voor apparaten die kunnen opnemen. Vooralsnog zijn die er nog niet. Alle al dan niet door Ziggo gecertificeerde/geleverde recorders werken met de AlphaCrypt. Ook Windows Media Centre systemen werken daarmee maar zijn al helemaal niet gecertificeerd.
CI+ bevat mogelijkheden om het opnemen aan banden te leggen (helemaal voorkomen, opnames voorzien van een geldigheidsduur). Contentproviders hebben dat als eis gesteld zodat zij hun rechten op beeldmateriaal kunnen doen gelden en het moeilijk wordt opnames met HD-kwaliteit (illegaal) te verspreiden.
Dat is zowel een voordeel als een nadeel. Het betekent dat er een ruimere ondersteuning is/komt voor consumenten (audio/video)-elektronica met ingebouwde digitale tuners van HD-kwaliteit, zodat er uiteindelijk voor dat soort elektronica eenzelfde vorm van gebruiksgemak ontstaat als tot nu toe alleen aan analoge apparatuur voorbehouden was. Het nadeel is dus dat de consument beperkt wordt in wat hij kan opnemen en/of bewaren, ook al is het alleen voor eigen gebruik.

Voor alleen een TV-toestel zonder opname (time shift) mogelijkheden zijn die nadelen er natuurlijk niet. Daar zal uiteindelijk de ruimere keuze aan (gecertificeerde) apparatuur met ingebouwde digitale tuner het belangrijkste voordeel zijn.

Nu moet alleen UPC nog volgen zodat je als je verhuist naar een UPC-gebied je CI+ CAM kunt blijven gebruiken. Anders zouden ze wel eens het nakijken kunnen hebben als de kabel straks vrijgegeven wordt en je het Ziggo-signaal ook in het huidige UPC-gebied kunt ontvangen.
__________________
L8r, Henk