Los bericht bekijken
  #4  
Oud 22 september 2009, 09:57
mod-1's schermafbeelding
mod-1 mod-1 is offline
Full Moderator
 
Geregistreerd: 1 januari 2008
Locatie: Ziggo
Berichten: 312
Standaard

Jullie hebben helemaal gelijk dat het wel zo netjes is om een berichtje achter te laten als er is gemodereerd. Maar.....
Enig idee hoe vaak dat gebeurt? Veel meer dan wenselijk. Hoe denken jullie dat de topics er gaan uitzien? Op "slechte dagen" is er op iedere 50 posts wel één waar wat mee gebeurt. Als de mod daar een verklaring bij gaat posten, dan volgt daar een reactie op, niet alleen van de poster, maar ook van anderen.

Mensen vinden het nu eenmaal niet plezierig als ze "op de vingers worden getikt". Ervaringen van ons uit het verleden leren dat zoiets dan ook regelmatig gebeurd. Vervolgens komt de mod ook weer met zijn reactie. Dus heb je zo maar minstens 3 posts staan over 1 moderatie.

Daarom hebben we al diverse keren gevraagd (en staat ook in de forum regels) om niet in de topics te reageren op moderatie maar desnoods in een PB te doen. We beseffen echt wel dat we ook maar gewone mensen zijn die net zo goed fouten kunnen maken. Als iemand gelijk heeft dan herstellen we het gewoon weer.

In dit topic doe ik nu in wezen mee, met wat we eigenlijk willen voorkomen. Bedenk ook eens hoe ontzettend veel extra effort er gaat zitten als iedere moderatie op voorhand gaat worden gerechtvaardigd en bediscussieerd, terwijl dit in de forumregels al is "afgedekt". Is er verschil van inzicht dan staan we zeker open voor argumenten of toelichting, maar nogmaals wel graag via PB. Als men zich zorgen zou maken dat de mods het hiermee "buiten het daglicht" willen houden, want dat verwijt krijgen we ook wel, dan heb je zelfs nog de mogelijkheid om iets openlijk aan de kaak te stellen in het subforum over het forum, waarnaar ik deze discussie ook heb verplaatst.

NB. Gebruiker @KoenH is trouwens wel geïnformeerd over het verwijderen van zijn posts.

Laatst gewijzigd door mod-1; 22 september 2009 om 10:10