Los bericht bekijken
  #28  
Oud 22 september 2009, 09:13
Claude's schermafbeelding
Claude Claude is offline
Member
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: Heerlen @Home
Berichten: 34
Standaard

Beste Anoniem,

Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Ik stel dat erg op prijs.

Je hebt me gecorrigeerd voor wat betreft de opgerekte CI+ standaard, zoals ik dat heb genoemd.
Het gaat dus om de oorspronkelijke CI+ standaard, maar met aanvullende (striktere) eisen t.a.v. de manier waarop deze is geïmplementeerd.

Ik begrijp uit jouw verhaal, dat fabrikant A de CI+ specificaties volgens methode 1 kon implementeren, terwijl fabrikant B diezelfde specificaties volgens methode 2 had uitgewerkt.
Jullie hebben "de ruis" bij het implementeren van CI+ weggenomen door eenduidig de wijze van implementeren aan te geven resp. op te leggen.

Elders heb ik kunnen lezen dat Ziggo in dat proces voortdurend het overleg heeft gezocht met de instantie die de CI+ standaard beheert en met fabrikanten.

Over het gebruik van de oude CI CAM's in CI+ toestellen zullen we het wel nooit eens worden.
Het is me duidelijk, dat je in zo'n geval niet kunt genieten van de "premium content", zoals Gradus Vos dat indertijd noemde. Net zoals me duidelijk is, dat diezelfde Gradus Vos aangaf, dat CI+ per zender (zelfs per programma) zou kunnen worden geactiveerd. Desgevraagd gaf hij eveneens aan, dat CI+ niet meteen over het hele zenderaanbod zou worden geactiveerd (bron: interview HardwareInfo, april 2009).
Zo zie je, dat inzichten kunnen veranderen.

Mijn opa hoeft die premium content helemaal niet. Die wil gewoon het 'klassieke' aanbod aan TV-programma's bekijken met één afstandsbediening en in zijn eigen zendervolgorde, die hij al jarenlang hanteert. Met hem zijn er velen, die er zo over denken.

Kun je je voorstellen, dat de opa's en oma's (ook Ziggo klanten) zich maar moeilijk kunnen redden in het gedoe met firmware zus en firmware zo?
De CI CAM die ze nu hebben voldoet voor hen gewoon prima.

Je zou kunnen zeggen: dan koop je toch geen CI+ toestel.
Maar zoals ik in mijn eerdere post aangaf, wordt CI+ in toenemende mate bij nieuwe TV's ingebouwd. Die keuze hebben opa en oma -zeker op termijn- niet meer.

Misschien kan ook hier voortschrijdend inzicht bij Ziggo nog eens zijn werk doen en wint de klantvriendelijkheid het van de commercie door CI+ toch selectief te activeren in plaats van collectief over het hele zenderaanbod.