Discussie: Vraag: verplaatsen aansluitkastje
Los bericht bekijken
  #7  
Oud 21 september 2009, 17:42
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Ik denk dat het eerste punt om uit te zoeken is of de eindversterker op gemeentegrond of op prive grond staat.

Staat de eindversterker op gemeente grond, dan kon het weleens heel erg lastig gaan worden, ter eerste omdat je er zelf geen zeggenschap over hebt (is immers niet je eigen grond), maar ook omdat je dan een gemeente in beweging zult moeten gaan krijgen om de eindversterker te gaan laten verplaatsen. Over de kosten daarvoor zul je dan ook nog moeten gaan bakkeleien met de gemeente, maar die zullen de rekening zeer waarschijnlijk wel bij de aanvrager gaan neerleggen (als ze er al aan mee willen werken).

Staat de eindversterker op eigen grond? Dan is het uitzoeken of daar iets van in de koopakte opgenomen is, en aan de hand daarvan kun je aktie nemen.

In beide gevallen, het gaat waarschijnlijk een erg prijzige verhuizing worden. Eigenlijk denk ik dat de eerste vraag moet zijn, hoeveel hebben we er voor over om de eindversterker te laten verplaatsen.

1 eindversterker kan maximaal 48 huishoudens "voeden", maar Tja geeft aan dat het er gemiddels 24 zijn + de aanvoerkabel. Ten eerste moet de kast uitgegraven en opnieuw geplaatst worden. Daarnaast zullen er een aantal kabels ingekort cq verlengd moeten worden, ofwel, de stoep zal ook open moeten. Een monteur kost gauw een 60/uur, en ik denk dat 2 monteurs hier een dag mee bezig zullen zijn. dat is 2 x 8 x 60 = 960
Dan zullen de materiaal kosten er nog overheen komen, en als er bv een graafmachine bij nodig is zal dit ook nog extra kosten met zich mee brengen.

Dus je bent denk ik gauw een 1200-1500 euro kwijt, kan natuurlijk zijn dat 1 monteur het in 1 dag kan, dan scheelt het bijna 500euro, maar het is nog steeds niet goedkoop, en voor 100 euro zul je zeker niet klaar zijn.
__________________