Los bericht bekijken
  #25  
Oud 21 september 2009, 13:39
double0dennis's schermafbeelding
double0dennis double0dennis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: Waalwijk / @Home
Ziggo Internet: Internet Z2
Berichten: 214
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Dit raamwerk ligt al jaren vast en geldt ook voor digitale ontvangers, de channel lock is ondermeer in 2004 op expliciet verzoek van consumenten toegevoegd op de 9401, die aanvankelijk deze functie niet ondersteunde.
Hieruit blijkt dus dat de consumenten dit soort zaken prima direct met Philips zelf kunnen regelen. Daar is Ziggo met haar raamwerk niet voor nodig. Vergeef me als ik me nogal plat uitdruk maar Ziggo is niets meer en niets minder dan een kabelboer. Het werk van een kabelboer is het doorgeven van TV, Internet en telefoonsignalen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Als Philips in aanmerking wil komen om een logo te willen voeren dan dienen ze aan het betreffende raamwerk te voldoen. In onze ogen is het nog steeds een redelijke eis dat een consument ondermeer de mogelijkheid moet hebben om een kanaal te blokkeren.
Dat je voor certificatie eisen stelt aan de beveiliging van het tv-signaal kan ik inkomen. Ik kan zelfs nog begrijpen dat je eisen stelt aan de snelheid waarmee een digitaal kanaal wordt weergegeven zodra een gebruiker zapt. Als dat lang duurt, dan wordt de schuld al snel (onterecht overigens) bij Ziggo gelegd. Dingen als een channel-lock vallen er echter buiten. Dergelijke zaken zijn niet noodzakelijk om digitale tv correct (en veilig) op het scherm te krijgen.

Je mag van consumenten verwachten dat ze zelf ook nadenken over wat ze aanschaffen. De RDW zal een auto echt niet eerder typegoedkeuren als er wel of geen startonderbreker op de auto zit. De typegoedkeuring van de RDW gaat puur en alleen over zaken die te maken hebben met de kerntaken van de RDW (=verkeersveiligheid). Dat zou Ziggo ook moeten doen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Wij verplichten fabrikanten niet voor een certificeren, de fabrikanten komen hiervoor vrijwillig bij ons langs !
Ziggo roept dat ze zonder certificaat geen enkele garantie geven dat iets werkt of blijft werken. Als je ziet hoe makkelijk Ziggo eenzijdig haar koers kan wijzigen dan ben je als consument beter af met een gecertificeerd toestel. Dan kun je in ieder geval Ziggo er nog op aanspreken als het ineens niet meer werkt. Fabrikanten zien dus dat de consument daar gevoelig voor is en laten daarom hun toestellen certificeren. Ze maken zelf die keuze en het is dus vrijwillig maar of de fabrikanten het graag willen...

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Maar goed hierover blijven we van menig verschillen, ik zie trouwens ook niet wat het probleem is als deze functie op een ontvanger aanwezig is, er zijn ook mensen die hier wel graag gebruik van willen maken.
Het is geen probleem dat dergelijke functies op een tv aanwezig zijn. Het probleem is dat Ziggo zich bemoeit met zaken waar ze niets mee te maken hebben. Het probleem is dat een certificeringstraject veel langer duurt dan wanneer er gekeken wordt naar dingen die voor de doorgifte van het televisiesignaal echt van belang zijn. Het probleem is dat een tv certificering zelfs zou kunnen mislopen omdat het op basis van dit soort trivialiteiten niet binnen het raamwerk van Ziggo past.

Ik zou willen zeggen: Schoenmaker blijf bij je leest!