Los bericht bekijken
  #4  
Oud 21 september 2009, 09:48
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door om1 Bekijk bericht
Certificering betekent niet dat het apparaat probleemloos werkt, zie bijvoorbeeld de problemen die de Humax 5050 laat zien bij sommigen.
Is er uberhaupt ook maar één door Ziggo "gecertificeerde" ontvanger aan te wijzen die volledig probleemloos werkt? Volgens mij niet.

Citaat:
Wie zijn belangen worden behartigd tijdens het test en certificeringsproces? De belangen van de content providers of de belangen van de klant? Dit heeft invloed op welke dingen getest worden welke resultaten leiden tot het al of niet geven van een certificaat.
Je vergeet de belangen van Ziggo zelf. En dat zijn volgens mij de belangrijkste belangen die ze nastreven met de "certificering". Ziggo wil volledige controle houden over de apparatuur die wij gebruiken om hun signaal weer te geven en dat bereiken ze alleen als zij de functionaliteit kunnen bepalen. Alleen bij Ziggo zitten er in de PVR's extra beperkingen ingebouwd die zij later commercieel kunnen uitbaten en er wordt voornamelijk getest of de Irdeto beperkingen en beveiligingen goed werken zodat ze zeker weten dat ontvangers en/of CI+ CAM's ten alle tijden door Ziggo bijgewerkt of beperkt kunnen worden zonder dat de klant daarop invloed kan uitoefenen.

Verder wil Ziggo bij voorkeur zo beperkt mogelijke functionaliteit op alle door hen "gecertificeerde ontvangers" om het zo makkelijk mogelijk te maken voor zichzelf als klanten contact zoeken met de helpdesk. Moeilijke faciliteiten als original mode of een werkende S-Video aansluiting begrijpen ze niet, dus worden dat soort zaken uitgeschakeld. Ook heeft Ziggo er belang bij dat de functionaliteit van ontvangers gelijk is zodat ze bij de alles in één weggevertjes geen rekening hoeven te houden met wensen van de klant voor een bepaald merk omdat die qua functionaliteit beter zou zijn. En laten we ook niet vergeten dat Ziggo er financieel belang bij heeft dat de ontvangers zo goedkoop mogelijk blijven als zij zelf regelmatig grote partijen moeten inkopen. Ze zitten dan echt niet te wachten op vooruitstrevende functionaliteit en betere kwaliteit die de prijs van de ontvangers opschroeft.