Los bericht bekijken
  #2  
Oud 21 september 2009, 09:24
Pio's schermafbeelding
Pio Pio is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 januari 2009
Locatie: Casema
DTV: -
Berichten: 1.276
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door om1 Bekijk bericht
Dat is de de vraag.

Eigenlijk wil ik inzicht krijgen in wat de ceritifceringseisen van Ziggo zijn en hoe deze worden getest. Dit is op dit moment een groot mysterie.

Een aantal vragen en dingen die mij opgevallen zijn:
  1. Certificering betekent niet dat het apparaat probleemloos werkt, zie bijvoorbeeld de problemen die de Humax 5050 laat zien bij sommigen.
  2. Er lijken certificeringseisen te zijn die niet puur op het "verwerken" van het Ziggo signaal slaan, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheden om om kanalen met een pin-code te beveiligen of het al of niet mogelijk laten zijn van het sorteren van zenders in de zenderlijst.
  3. Wat is de juridische status van certificering? Welke rechten kan ik als klant ontlenen aan de gecertificeerde status?
  4. Wie zijn belangen worden behartigd tijdens het test en certificeringsproces? De belangen van de content providers of de belangen van de klant? Dit heeft invloed op welke dingen getest worden welke resultaten leiden tot het al of niet geven van een certificaat.
Precies dat zijn vragen die meer mensen denk ik hebben. Alleen probeer je nu antwoord te krijgen op vragen die bij de reeds bestaande decoders ook steeds gesteld worden en waar nog nooit een duidelijk antwoord op is gekomen. Niet hier op het forum en al helemaal niet op de site van Ziggo.