Los bericht bekijken
  #14  
Oud 20 september 2009, 23:55
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rigolo Bekijk bericht
Maar daar waar hij opzoek is naar een meer technische, gedetaileerde beschrijving van de door Ziggo extra toegevoegde descriptors, ben ik alleen opzoek naar de functionele eisen.
Het valt wel mee met de technische detaillering in het document http://www.nordig.org/pdf/NorDig-Unified_ver_2.1.pdf dat ik als voorbeeld geef. Van allerlei basis zaken wordt aangegeven hoe ontvangers en TV's met geïntegreerde DVB tuners daarmee om moeten gaan. Bijvoorbeeld van ondertiteling wordt duidelijk aangegeven dat apparatuur rekening dient te houden met het verschil tussen normale en doven en slechthorenden ondertiteling. En wat te doen als één van beiden ontbreekt. Ook wordt duidelijk aangegeven welke frequentie gebieden er ondersteund moeten worden met welke bandbreedte en andere DVB-C parameters. Zaken waarbij fabrikanten als Sony in het verleden nog wel eens de mist mee in gingen omdat ze dezefde frequentie rasters als voor analoge TV toepasten. De toe te passen frequentie scan methode wordt beschreven (zoeken op netwerk ID is immers niet standaard). Ook worden soorten MPEG signalen aangegeven waar de apparatuur mee om moeten gaan, EPG, teletext, eisen voor PVR's, kanaalnummering, Common Interfaces en ga zo maar door.

Voor de echte technische details wordt dan verwezen naar de standaard specificaties van ondermeer www.dvb.org. Een opsomming dus van verplichte en optionele functionaliteit en in feite een specificatie van het signaal zoals door de digitale TV providers van de NorDig groep kan worden verstuurd naar de apparatuur van de fabrikanten.