Los bericht bekijken
  #6  
Oud 20 september 2009, 22:45
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Leuke poging, maar het antwoord (van anoniem) was natuurlijk voorspelbaar. Over gecertificeerde PVR's en decoders zijn van Ziggo of de desbetreffende fabrikanten ook geen documenten los te krijgen m.b.t. de eisen voor certificering, de uitgevoerde tests en de resultaten hiervan, en dat is natuurlijk niet zonder reden. Ziggo en de fabrikanten hebben het nodige te verbergen, waaronder voor consumenten onwelgevallige voorzieningen en faciliteiten die in de gecertificeerde apparaten aanwezig zijn maar die nu wellicht nog niet worden benut.
Dat niet alleen, maar als je de specificaties kent kan je ze er ook op aanspreken en dat is natuurlijk absoluut niet de bedoeling. In het kader van de "Intellectual" Property Rights (IPR) van Ziggo worden fabrikanten gedwongen om een Non-Disclosure Agreement te tekenen, terwijl digitale TV operators in allerlei landen hun specificaties gewoon openbaar maken. Zie onder andere http://www.nordig.org/ voor hoe het ook kan. Naar zaken die niet openbaar gemaakt mogen worden door IPR van derden, zoals bijvoorbeeld proprietary protocollen van Irdeto, kan je in je eigen specificaties natuurlijk gewoon een verwijzing opnemen zodat de specificaties van Ziggo op hoofdlijnen duidelijk worden. Hoe proprietary kan een eis van Ziggo zijn dat een ontvanger voor "certificatie" moet beschikken over een bepaalde kinderslot implementatie. Maar zoals gewoonlijk zijn er alleen voor Ziggo weer allerlei zelf bedachte extra beperkingen van toepassing die niet gelden voor andere digitale TV operators zodat Ziggo helemaal niets openbaar zou kunnen maken.

Wat Ziggo er nu mee bereikt is dat het gehele Ziggo "gecertificeerd" gebeuren voor de klanten van generlei waarde is. Het is ons immers niet bekend welke eisen er aan ten grondslag liggen. Toevallig komt er in andere topics een punt als kinderslot ter sprake, maar zelfs daarvan is niet bekend hoe dat dan wel volgens de eisen van Ziggo ge´mplementeerd moet worden door de fabrikant. En helaas leren ervaringen uit het verleden met door Ziggo "gecertificeerde" ontvangers dat de zogenaamde garantie van Ziggo ook een wassen neus is. Hoe kan ik Ziggo ooit aanspreken op kwalitatief slecht testen als ik niet mag weten hoe en wat er getest wordt voor "certificatie". En ik heb een officieel verzoek bij de CTO van Ziggo ingediend om de certificatie eisen voor de Humax IR-FOX C te krijgen zodat ik zelf kan uitzoeken waarom keer op keer bugs worden gemist. Uiteraard werd dat verzoek afgewezen.