Los bericht bekijken
  #3  
Oud 20 september 2009, 22:00
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door terp1234 Bekijk bericht
Ik heb net dit weekend de CAM+ in mijn TV en kan nu eindelijk genieten van HD-kwaliteit. Ik had tot nu toe geen hardeschijf-recorder. Zijn er mogelijkheden om bv. via HDMI een recorder (HD-kwaliteit) op TV aan te sluiten, zonder dat daar zelf ook weer een aparte smartcard ingaat? Zo ja, met welke recorder zou dat dan kunnen?
De HDMI aansluitingen op je TV leveren geen uitgaande video of audio signalen, en zijn dus sowieso niet geschikt om een signalen van de TV op te nemen. Verder bestaan er helemaal geen recorders die signalen kunnen opnemen via een HDMI ingang. HDMI is voor wat betreft audio- en videosignalen éénrichtingsverkeer, en dat is ook opzettelijk zo gemaakt.

Als je echt digitaal wil opnemen is een PVR zoals de Humax 5050C een goede optie. Deze heeft een dubbele tuner zodat het zelfs mogelijk is twee programma's tegelijkertijd op te nemen. Interessant is ook dat de Humax over een ingebouwde FTP server beschikt, zodat je door het ding aan te sluiten op je router eenvoudig de opgenomen transport streams naar een computer over kunt halen, waar je ze (bijvoorbeeld met het programma VideoRedo) kunt bewerken en op DVD kunt branden, en dat allemaal zonder conversie en dus ook zonder kwaliteitsverlies. Het archiveren van native HD opnames op Blu-ray is nog wat problematisch, maar ook dat is in principe mogelijk.