Los bericht bekijken
  #7  
Oud 20 september 2009, 13:56
Sjoop1985's schermafbeelding
Sjoop1985 Sjoop1985 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 mei 2009
Locatie: Linne (Limburg)/@Home
Ziggo Internet: Alles in Eén Plus, Cisco modem
DTV: Sony Bravia KDL-40NX720 + Ziggo SMiT CI+ CAM & Humax iHDR 5200c
Berichten: 129
Standaard

Ik vind het een beetje raar om dit bij Ziggo neer te leggen.
Deze waarschuwingen hebben altijd gehoord bij firmwareupgrades van toestellen. Dat Ziggo nu een firmware upgrade vereist, heeft daar verder vrij weinig mee te maken.
Áls je al ergens een klacht wil neerleggen, moet dat bij de fabrikant of eventueel bij de energieleverancier.
Ten eerste is de kans dat er in die korte tijd toevallig een stroomonderbreking plaatsvindt vrij klein.
Ten tweede lijkt het me onwaarschijnlijk dat je, mocht er iets fout gaan, de schade kan verhalen op de fabrikant of de energieleverancier. Dit is gewoon voor eigen risico, niemand dwingt je tot die upgrade. In het geval van Sony ga je bij het downloaden van de firmware zelfs akkoord met een vrijwaring, waarmee enige schade voor eigen risico genomen wordt.

Als je het BIOS van je PC wilt/moet flashen, geldt dezelfde waarschuwing (geen stroomonderbreking). Wanneer nu een derde partij jou vraagt je BIOS te flashen omdat de toepassingen van die derde partij dan beter werken en er gaat tijdens het flashen iets fout (de stroom valt uit), dan kun je die derde partij daar niet verantwoordelijk voor houden. Die partij heeft je sechts verzocht om die upgrade uit te voeren. De daadwerkelijke oorzaak van de problemen ligt bij de fabrikant (geen failproof update systeem) of bij de energieleverancier (geen continue energielevering).
In het eval van de CI+ TV's is Ziggo de derde partij, die met het technische verhaal van een firmware upgrade niets te maken heeft.

Wat de werking van de nieuwe firmware betreft: tja, de fabrikant komt met nieuwe firmware. Je mag hopen dat ze proberen te zorgen dat er geen problemen optreden die invloed hebben op de werking op het Ziggo netwerk. Ziggo heeft zich echter ingedekt door in de disclaimer te zetten dat de blijvende werking van gecertificeerde toestellen niet gegarandeerd wordt. Daar zul je het als consument maar mee moeten doen. Wederom is de softwareupgrade voor eigen risico.

Laatst gewijzigd door Sjoop1985; 20 september 2009 om 14:02 Reden: Herformulering