Los bericht bekijken
  #359  
Oud 19 september 2009, 17:57
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door SheikYerbouti Bekijk bericht
OK, prima feature. Maar ik vind niet dat Ziggo daar richting fabrikanten iets over te zeggen zou moeten hebben. Als ik als consument zoiets op mijn TV wil, dan koop ik dus een Samsung en geen Philips.
Maar die discussie is hier al vaker gevoerd.
Inderdaad, doordat Ziggo zich (weer) gaat bemoeien met de functionaliteit van apparatuur krijg je alleen maar weer van die eenheidsworst. Ik zie liever dat de fabrikanten worden gestimuleerd door signalen uit de markt om met creatieve en goede functionaliteit te komen. Wat kan mij het schelen wat er op kanalen te zien is die niet in mijn pakket zitten, dus zou ik graag zien dat ik per kanaal kan aangeven of er wel of niet EPG informatie moet worden verzameld. En zelfs van een deel van de kanalen die wel in mijn pakket zitten wil ik niet dat de TV EPG informatie verzameld omdat ik die kanalen niet of nauwelijks bekijk en liever mijn EPG overzichtelijk en snel houd.

Nog zo'n argument om voor de ene of de ander TV fabrikant te kiezen is een goede ondertiteling ondersteuning. Persoonlijk zou ik graag zien dat fabrikanten de ondertiteling ondersteuning zo flexibel mogelijk maken zodat de klant kan aangeven of die wel of niet automatisch ondertiteling wil zien en in welke taal en van welk type ondertiteling dat moet zijn (normale of doven en slechthorenden), maar ook de mogelijkheid bied om dat per kanaal weer anders in te kunnen stellen.

Goede ondersteuning voor teletekst met veel pagina geheugen, veel instellingsmogelijkheden voor kinder sloten, voldoende memory voor eenvoudige timeshifting doeleinden van het te bekijken kanaal, ondersteuning van RDS, wel of geen EPG banners tijdens zappen, enzovoort. Allemaal zaken waarbij Ziggo zich vooral niet moet gaan bemoeien met de aanwezigheid en werking van dergelijk functionaliteit zodat de concurrentie de fabrikanten dwingt om met steeds betere oplossingen te komen.