Los bericht bekijken
  #5  
Oud 19 september 2009, 15:44
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BenJ Bekijk bericht
Op dit kanaal verslikt mijn Panasonic STB zich nu. Als ik er op afstem kan ik niet meer met de cijfertoetsjes een ander kanaal kiezen. Dat lukt alleen als ik met Channel up of down eerst wegzap.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Kennelijk mag ik van sommigen dit soort fouten en geklooi van Ziggo niet melden omdat ik dan probeer Ziggo zwart te maken.
Ik kan dit even niet plaatsen als reactie op mijn post. Maar nu je toch hier over begint....

De fouten, dat zijn tenslotte de "naakte feiten", daar kunnen we alleen maar blij mee zijn en van leren. Alhoewel het er soms op lijkt dat sommigen bij Ziggo wat moeite hebben met de eigen testprocedures. Want die zijn er wel degelijk. Het is en blijft de grote valkuil voor specialisten. Die beredeneren nogal eens "ach dat kan absoluut geen kwaad, waarom zo moeilijk doen?". Ik ken dit te zeer uit mijn eigen dagelijkse praktijk, vooral als er ook nog eens iemand in de nek staat te hijgen.

Wat alleen het "erge" daar bij is dat, als het tot grote verrassing dan toch misgaat, er nergens iets op papier blijkt te staan of erger nog dat niemand blijkt te weten wie, wat, waar en wanneer heeft uitgespookt. 9 van de 10 keer gaat het goed en ben je snel klaar en is iedereen trots en blij, alleen die 10e keer .... Extra werk, past niet meer in de planning, boze managers, boze klanten, slecht voor je naam, enz., enz.

Je kan dat arrogant noemen, hardleers, incompetent of geklooi en dat keer op keer herhalen, maar wat schiet je daarmee op? Ja, genoeg ergernis.

Ben je zelf wel eens op fouten gewezen? Dan maakt het voor je gevoel vast wel uit op welke toon dat gebeurt. Gewoon zakelijk, met een opsomming van de consequenties, waarbij je beroepstrots een flinke knauw krijgt (en geloof me, ook Ziggo medewerkers hebben die) of je wordt daarbij maar meteen even flink afgebrand.

Met dat laatste krijg je alleen maar ongewenste neveneffecten. Je wordt boos op degene die je gevoel voor eigenwaarde krenkt, terwijl je bij het eerste alleen maar boos kan worden op jezelf. Je gaat je ergeren aan de vorm, terwijl de boodschap eigenlijk veel belangrijker was. Als het bij voortduring steeds maar zo wordt gebracht, ga je jezelf maar helemaal afsluiten. Naar mijn mening zijn dit o.a. de aspecten die te maken hebben met een constructieve of destructieve benadering.

"Zet jij de vuilnisbak nog even buiten?" of "Hée, stuk onbenul, JE BENT ALWEER DIE VUILNISBAK VERGETEN!!, anders zit ik weer de hele week tegen die klerezooi aan te kijken, wanneer leer je dat nou eens, lui stuk vreten". Ik geef je op een briefje dat je dat laatste niet pikt en daar meteen op ingaat en vervolgens die vuilnisbak mooi op zijn plek blijft staan.

Je moet uiteraard zelf maar uitmaken hoe je zaken opbrengt, maar ik vind het doodzonde van de effort die je er in steekt, ik blijf erbij dat er veel meer is uit te halen.

Mijn persoonlijke voorkeur?, Hou het bij de feiten en af een toe een opmerking, dat moet kunnen. Jouw post was voor mij ditmaal een link met een probleempje dat ik had en reeds op de stapel "typisch Panasonic misdragingen" was terechtgekomen. Nu kon ik mooi je constatering onderbouwen met wat voor mogelijke gevolgen dit zou kunnen hebben.
__________________
BenJ