Los bericht bekijken
  #96  
Oud 18 september 2009, 12:30
funrider's schermafbeelding
funrider funrider is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2008
Locatie: Zwijndrecht, Zuid-Holland
Ziggo Internet: Alles-in-1 Basis (10MB/1MB) - ouders
DTV: Homecast HD Colorado en Humax Fox IR-C
Berichten: 138
Standaard

Er worden hier zenders genoemd die helemaal niet bestaan in Europa om te ontvangen. Ofwel alleen in een andere Europese versie beschikbaar zijn.

Amerikaanse zenders hebben ook iets andere tijdzone. Al zouden ze vanaf VS satelliet doorstralen naar andere Europese satelliet (ESPN America werkt zo denk ik) dan zit je nog met dramatische tijden (bijv. 04.00 uur 's nachts Nederlandse tijd) dat je live iets kunt kijken. Al biedt een recorder dan uitkomst uiteraard om het de volgende dag te bekijken.

Ook zit je met bestaande afspraken met RTL/SBS zenders die hun exclusieve rechten hebben op programma's die ze hebben gekocht van VS/UK zenders waardoor alleen zij vaak de serie mogen uitzenden (weliswaar vaak later dan het origineel).

Overigens programma's van HBO en Showtime zijn o.a. te zien op FoxLife (True Blood, In Treatment), 13th Street (Dexter,The Wire) en Comedy Central (Weeds) maar soms ook op RTL groep of SBS groep.

Ook doordat commerciële UK/VS zenders alleen rechten hebben voor hun eigen land om een serie te brengen zullen die zenders niet zomaar in een ander land beschikbaar kunnen komen.