Los bericht bekijken
  #26  
Oud 17 september 2009, 12:41
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Stella Bekijk bericht
Ik heb werkelijk geen idee waar je het over hebt. De Sony's, Philips, Samsungs en Lg's hebben toch allemaal een standaard DVB-C ingang! Waar doe je de Ziggo C+ module dan in?
De ingang waarin je de Ziggo CI+ CAM of de AlphaCrypt Classic CAM stopt wordt een Common Interface (CI) slot genoemd. Sommige TV fabrikanten duiden dat CI slot ook wel aan als een PCMCIA slot. Met de introductie van Common Interface Plus (CI+) zijn er nu twee type CI sloten, namelijk een standaard DVB CI slot zoals in jouw TV's zit en het CI+ slot dat in steeds meer nieuwe TV's wordt toegepast.

De term DVB-C geeft alleen aan voor welk type digitaal signaal de tuner in je TV geschikt is. DVB-C wil zeggen digitale TV via de kabel. Die tuner zit ingebouwd in de TV en wordt ook gebruikt voor de ontvangst van de analoge TV kanalen via de kabel. De tuner is dus niet een andere benaming voor het CI slot in de TV en ook geen andere benaming voor de CI+ CAM of de AlphaCrypt CAM.

Citaat:
Ben overigens net teruggebeld door de winkel waar ik de module gekocht heb en zelf zij kunnen Ziggo niet bereiken vanwege ziekte. Volgens een medewerker van de winkel werkt de module alleen met de compatibele lcd televisies, die vermeld staan op de web site van Ziggo. Allebei mijn lcd televisies staan hier niet op, dus wie weet is dat de reden dat ik sinds gisterenavond geblokkeerd ben. Het zou toch niet waar zijn dat Ziggo ook nog gaat bepalen welke lcd televisies hun klanten moet kopen...
Ik breng in ieder geval mijn waardeloze Ziggo C+ module terug en koop een tweede AphaCrypt module.
Jouw TV's hebben geen CI+ slot maar een standaard DVB CI slot en van Ziggo mag de voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM niet functioneren in TV's met een standaard DVB CI slot.