Discussie: Status CI+ CAM's
Los bericht bekijken
  #45  
Oud 17 september 2009, 00:55
sokolum's schermafbeelding
sokolum sokolum is offline
Member
 
Geregistreerd: 17 april 2009
Locatie: Online&Ziggo
Berichten: 71
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door catastrofus Bekijk bericht
Mooi dat jij tevreden bent, maarre:

"Wanneer je naar een ander kanaal verspringt, dan duur het een kleine seconde voordat het beeld zichtbaar is, dat werkt niet te storend."

Dat zou ik wel storend vinden, eigenlijk. Als jij tevreden bent dan is het goed.

Maar als ik 'site admin', van dit forum, zou zijn dan zou ik nu al de voorbereidingen treffen voor alle ellende die nu en straks over ons heen gegooid gaat worden na introductie van de 'beloved' ci+ cam. Want het begint nu al met een seconde dat het duurt om naar een ander kanaal te schakelen. Wellicht ben ik te pessimistisch, maar ik laat me graag door het tegendeel overtuigen.

Gert.
Je vind het storend, wen er maar vast aan wanneer je digitaal kijkt. Instant zappen zoals je dat met analoog gewend bent zal niet meer zijn. Tenzij de TV het volgende kanaal voor buffert, als dat bestaat (cached).

Als je kennis van de techniek hebt, dan weet je dat mpg streams zijn opgebouwd uit verschillende soorten frames, Er MOET eerst bepaalde frames (KEY FRAMES) passeren voordat je TV een beeld kan weergeven, zeg maar de Reference frame. Dat Reference frame (ik kan de naam fout hebben) komt ongeveer om de 30 frames binnen, maar ze die waarde ook aanpassen bijvoorbeeld, zoals naar 50 frames. Hoe langer he duurt voordat de frame passeert, hoe langer het duurt voordat jij beeld ziet.

Waarom je PC het beeld van een film wel in één keer kan laten tonen, de PC/harddrive is instaat om de gegevens met +40MByte/s aan te leveren.

Ik geef aan dat het een seconde duurt, maar ik heb niet met een stopwatch ernaast gezeten omdat te meten. Maar ik denk qua gevoel dat dit wel aardig klopt.

Persoonlijk, het is prima zo! Jaren lang TV gekeken via Windows Mediacenter, dan ben je niets anders gewend dat het zappen 1 seconde duurt. Voor nu zit er niets anders op.

De vraag of Samsung instaat is om FULL HD te weergeven, ja, zie foto:
De bovenste logo is van een FULL HD TV kanaal, de onderste is dat niet.edit: typos / toevoegen van extra info

Laatst gewijzigd door sokolum; 17 september 2009 om 09:09
Met citaat reageren