Discussie: Speed: Instellingen D-Link DIR-855
Los bericht bekijken
  #36  
Oud 17 september 2009, 00:24
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect Max & Play Complete / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.186
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dverhaar Bekijk bericht
Het begon al bij het installeren van af cd, op een gegeven moment kreeg hij de melding dat de netwerk kabel niet was aangesloten of verkeerd. Je begrijpt dat dit niet het geval was .
Toevalligerwijs had ik bij de installatie van de router in eerste instantie het zelfde, steeds de melding dat de kabel er niet goed in zat. Bleek dat Vista onder het scherm van de router setup het 'selecteer je netwerk' scherm had staan (zakelijk, thuis, publiek). Zo lang in dat scherm geen keuze is gemaakt lijkt het er op dat je netwerk kaart is uitgeschakeld. Nadat ik in dat schermpje de juiste keuze had gedaan werd de kabel wel gezien....

Het is een prima router, veel instellingen om mee te spelen en waarmee je verbinding kan verbeteren en verzieken (zet DNS maar eens uit, heb je geen firewall of virusscanner meer nodig want je verbinding is dan compleet dood).

Belangrijkste aandachtspunten:
- QOS engine bij advanced: standaard staat dit aan en als je automatisch gemeten upload daar lager is dan je werkelijke upload dan is dat je begrenzing. Bij mij stond daar initieel 768kb en bij een speedtest had ik dan ook een upload van 0,7mb. Door deze setting uit te zetten of handmatig je upload snelheid juist in te geven is dit verholpen.
- Firewall settings: Gateways PPTP, IPSec en SIP uitzetten indien je geen gebruik maakt van deze diensten
- WISH: Uitzetten als je niet geinteresseerd bent in 'traffic balancing' van draadloze applicaties
- Advanced Network: UPnP uitzetten of je moet plug en play met je router willen doen
- Network settings: 'Always broadcast' uitzetten, is voor compatibiliteit met andere DHCP clients, niet echt spannend maar kost wel bandbreedte als het aan staat
- Wireless settings: Ik heb de 2.4GHz wifi uitgezet, alleen de 5GHz wifi is actief. Het schijnt dat de 2.4GHz instabiel is waardoor deze zich zelf vaak reset. Door deze uit te schakelen is dat over en door de 5GHz kan je nog steeds draadloos contact maken.

De router is bij mij aangesloten met een UTP kabel naar mijn vaste PC. In het begin klapperde de verbinding behoorlijk, dan weer een x aantal minuten zonder problemen full speed waarna de lijn ineens zo rond een minuut compleet dood was. De lijn herstelde zich zelf om na x minuten weer te stoppen.

Na het doen van bovenstaande aanpassingen loopt het nu als een zonnetje. Als ik met mijn laptop test dan maakt deze prima verbinding met de 5GHz wifi en haalt daar de volledige snelheid, gelijk aan bedraad.

Hopelijk helpt dit voor diegene die ook een 855 hebben met hier en daar een kuurtje.

Renatus.