Discussie: Vraag: gewiste bestanden terughalen
Los bericht bekijken
  #5  
Oud 16 september 2009, 21:18
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Unhappy

Nee, maar ik loop regelmatig alle nieuwe vragen door. En zoek daar de computer (achtigen) uit. Dit leek op een normale computervraag; bij doorlezen leek het om een computerserver te gaan. Ik zie nu pas de naam van de groep, en snap dus dat het een wel heel specifiek soort server is.

Dan moet je overigens helemaal niet raar opkijken wanneer daar een ext2/ext3 schijf in zit (goed lenen is makkelijker dan slecht zelf bedenken) en kan je die er gewoon uitsleutelen, aan een linux-systeem hangen en mounten. En wanneer je goed thuis bent in linux kan je zelfs die bestanden vaak terughalen (mits inderdaad niet overschreven - dus wanneer je iets kwijt bent computer gelijk uitzetten zonder afsluiten).
Probleem is alleen dat dit ver uitgaat boven wat je van de gemiddelde Humax gebruiker (in vergelijking met iemand die een linux-server runt; verder niet negatief bedoeld o.i.d.) kan verwachten; de bestanden moeten dus waarschijnlijk als verloren worden beschouwd, want via ftp lukt dit nooit.

Mees de Roo

P.S. je kunt linux ezt2/ext3-schijven trouwens gewoon aan een windows systeem hangen. Jammer genoeg werken dan recuva en de inodes-hacks nodig om de kapotte bestanden terug te halen niet; daarvoor is een echte linux nodig.
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.

Laatst gewijzigd door meesdroo; 16 september 2009 om 21:24