Los bericht bekijken
  #3  
Oud 16 september 2009, 19:49
WBL's schermafbeelding
WBL WBL is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 september 2009
Locatie: Leiden
DTV: Humax iHDR-5200C
Berichten: 22
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheGrouch Bekijk bericht
Kijk eens na op welke audio prioriteit de humax staat (dolby of pcm) (zie blz 41 van de handleiding).
Probeer dat eens om te zetten en luister of je dan wel overal geluid hebt.

Ik denk dat deze op dolby staat en jouw cinemaset niet spontaan van dolby (HD zenders) op pcm (SD zenders) overschakelt .
Door de humax op pcm voorkeur te zetten heb je waarschijnlijk wel overal geluid, maar ben je het surroundeffect weer kwijt.

Hij stond op Dolby. Had het ook al getest op PCM en zojuist weer gedaan, maar dan hoor ik ook niets meer op de HD zenders. Dan hoor ik dus op geen enkele zender iets.

Mijn homecinema kan ik ook op PCM zetten. Maar ook dan hoor ik niets (ongeacht of ik de Humax op Dolby of op PCM heb staan).

Overigens zie ik op de display van mijn homecinema DD (DolbyDigital) staan zodra ik naar een HD zender zap. En zodra ik naar een niet HD zender zap dan zie ik het display PCM staan. Dus mijn homecinema ziet per zender wel het juiste signaal maar lukt het in het geval van PCM niet om geluid te produceren.


Citaat:
De componentaansluiting die je als alternatief noemt is voor beeld, dus dat zal geen verbetering in het geluid geven.
Je kunt wel de rood/wit uitgang van de humax gebruiken voor geluid bij SD zenders, maar dan zul je moeten switchen op je cinemaset.
Dat switchen zie ik niet zo zitten.

Maar het is dus geen algemeen bekend probleem? Met andere woorden, normaal gesproken zou een homecinema automatisch op alle zenders geluid moeten laten horen zonder dat je moet switchen o.i.d. Zo ja, dan lijkt het erop dat het mijn LG homecinema niet goed werkt. Of zou het nog aan de S/PDIF kabel kunnen liggen? (kan ik mij bijna niet voorstellen, aangezien het display van mijn homecinema wel laat zien welk signaal het binnen krijgt)